Ylöjärven keilailuliitto ja keilahalli saivat kaupungilta tunnustuksen lasten liikuttamisesta

Lasten keilailuinto yllätti

Ylöjärven keilailuliitto ja Ylöjärven keilahalli päättivät yhdessä tuumin viime syksynä tarjota lapsille ja nuorille ilmaisia keilailun kokeilukertoja. Ylöjärveläislasten valtava into kokeilla keilailua yllätti lopulta kaikki.

Ylöjärven Liikkuva koulu -koordinaattori Heikki Puttonen (oik.) luovutti tunnustuksen Ylöjärven keilahallin Anu Keskimäelle ja Ylöjärven keilailuliiton Sami Hänniselle.

– Alku oli huikea ja asia räjähti niin sanotusti positiivisesti käsiin, Ylöjärven keilailuliiton puheenjohtaja Sami Hänninen kuvailee.

– Ensimmäisellä viikolla marraskuun alussa meillä oli kolmessa päivässä 89 keilaajaa ja seitsemän viikon aikana keilauskertoja kertyi noin 500, Ylöjärven keilahallin toimihenkilö Anu Keskimäki tarkentaa.

Hännisen mukaan keilailu mielletään monesti mummojen ja pappojen lajiksi, mutta laji sopii äärimmäisen hyvin myös nuorille.

Idea maksuttomista keilailutunneista syntyi, kun Suomen Keilailuliitto haastoi jäsenliittonsa tarjoamaan koululaisille ilmaisia tunteja.

– Pohdimme asiaa Ylöjärven keilahallin väen kanssa ja räätälöimme asiasta meille sopivan tavan, Hänninen kertoo ja lisää:

– Yhteistyö keilahallin kanssa on ollut ensiarvoisen tärkeätä ja Anun rooli on ollut huomattavan suuri. Se on taannut, että tästä on tullut Ylöjärvellä pieni ilmiö.

Anu Keskimäen mielestä lasten ja nuorten opastaminen keilailu saloihin on ollut erittäin palkitsevaa.

– Alkuun opettelimme, miten keilahallilla ollaan ja käyttäydytään. On ollut hieno huomata, miten esimerkiksi isommat keilaajat kannustavat nuorempia ja antavat suorituksista käsillään läpyjä, Keskimäki kertoo.

Junioriseura uudelleen henkiin

Ylöjärven kaupunki halusi palkita keilailuliiton ja keilahallin koululaiskeilausten järjestämisestä. Nuorille tarjottu harrastusmahdollisuus sopi hienosti Liikkuva koulu -hankkeeseen.
Koulukeilausten järjestäjät saivat kaupungilta 500 euron stipendin.

– Tunnustus tuli siitä, kun tämä tempaus on liikuttanut paljon lapsia ja toiminta on ollut vapaaehtoista. Ja tämä on myös kannustus muille seuroille. Eli tällaisista asioista voimme seuroja palkita,

Ylöjärven Liikkuva koulu -koordinaattori Heikki Puttonen sanoo.

Nuorten keilailuinto on saanut Ylöjärven keilailuliiton herättämään henkiin pitkään jäissä olleen Ratavaltiaat-seuran. Kyseessä on nimenomaan junioreille tarkoitettu keilailuseura.

– Tällä hetkellä alle 18-vuotiaita aktiivisia keilaajia on Ylöjärvellä alle kahden käden sormin laskettava määrä. Olemme tehneet ajatustyötä nuorten harrastajamäärien lisäämiseksi ja nyt tilanne näyttää hyvältä, Sami Hänninen selvittää.

Ilmaisilla keilatunneilla käyneet nuoret ovat saaneet kotiin vietäväksi lapun, jossa kerrotaan Ratavaltiaat-seurasta ja siihen liittymisestä.

Sami Hänninen muistuttaa, että laji muuttaa tietyllä tavalla muotoaan, jos satunnaiskeilaajasta tulee jossain määrin aktiivikeilaaja.

– Heittämisestä tulee erilaista, kun omat kengät ovat erilaiset kuin hallikengät ja pallo tehdään omaan käteen ja omille sormille sopivaksi.

Hännisen mukaan kaupungin huomionosoitus käytetään keväällä Ratavaltiaat-seuran sisäisten kilpailujen palkintoihin.

– Eli raha menee täysimääräisesti junioreille, Hänninen toteaa.
Ilmaiset keilailutunnit jatkuvat Ylöjärven keilahallilla vielä ainakin alkuvuoden ajan. Koululaisten maksuttomia keilailutunteja on maanantaisin ja torstaisin kello 14 ja kello 15 alkaen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.