Ryhti kaatoi LaKon tunteikkaassa pelissä

Ylöjärven Ryhdin naisten edustusjoukkue löi sunnuntaina 2-sarjan alemman jatkosarjan kamppailussa Lamminpään Korven erin 3–1.

Miia Köykkä (25) ja Pinja Lepola (2) torjuvat LaKon hyökkäyksen. (Kuva: Harri Sairiala)

Ottelussa oli erityistä sähköä, sillä LaKon joukkueessa oli mukana myös tällä kaudella Ryhtiä edustaneita pelaajia. Pelistä muotoutui varsinainen jäsentenvälinen taisto etenkin Hännisten perheelle. Perheen molemmat tyttäret Emilia ja Anniina olivat kentällä, mutta eri puolilla verkkoa.

Ensimmäisessä erässä ryhdittäret eivät jättäneet mitään sattuman varaan. Huippupeliä esittänyt kotijoukkue torjui vastustajan hyökkäykset, piti syötöt tiukkoina ja hyökkäyspelin virheettömänä. Ryhti vei ensimmäisen erän murskaavasti 25–13.

Ensimmäisen erän loistava peli ja vastustajan voimattomuus loi ryhtiläisiin ilmeisesi liiallisen hyvän olon tunteen. Samaan aikaan LaKo sai syöttönsä kulkemaan. Se mursi ryhtiläisten vastaanoton, joten LaKo vei erän pistein 20–25.

LaKon naisten pelaamisessa näkyi vuosien pelikokemuksen tuoma varmuus ja erinomainen kyky pelastaa lähes mahdottomia palloja takaisin peliin.

Ryhtiläiset kuitenkin halusivat pelistä kolme sarjapistettä. Erityisesti ottelun parhaana palkittu Miia Köykkä esitti huimaa pallonhallintaa täysin virheettömällä pelillään.

Köykkä oli Ryhdin eliittiä niin syötettyjen ässien, torjuntapisteiden kuin hyökkäystehojenkin osalta. Köykän hienojen suoritusten siivittämänä ryhtiläiset löysivät avaimet LaKon kaatamiseen. Kolmas ja neljäs erä päättyivät lopulta melko selvästi Ryhdin eduksi 25–17 ja 25–19.

Ryhti jatkaa edelleen tappioitta alemmassa jatkosarjassa. Ylöjärveläisjoukkue jakaa sarjan kärkipaikan Supi Volleyn kanssa. Ensi sunnuntaina Ryhti kohtaa Urheilutalolla lohkon kolmosen Vesilahden Visan. Ottelua isännöi Ylöjärven Uutiset.

MARI-ELLA SAIRIALA

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.