Jätehuoltomonopolista Pirkanmaalla

Pirkanmaan alueella on 17 kunnan päätöksellä allekirjoitettu yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1.5. 2012.
Jätehuollon asioista päättää Pirkanmaan jätehuoltolautakunta, missä on 12 jäsentä, joista 7 jäsentä Tampereelta ja 5 ympäristökunnista – Ylöjärveltä ei ketään. Tampere siis ”jyrää” päätökset ja muut kunnat eivät voi asialle mitään. Jätehuoltolautakunta määrittää kaikki hinnat ja on maksettava, mitä sieltä määrätään. Hintavertailua ei voi tehdä, koska on vain yksi palveluntuottaja.
Tämä tarkoittaa, että yksinoikeus jätehuoltoon Pirkanmaan alueella on Pirkanmaan Jätehuolto Oy:llä. Tampereen kaupunki omistaa yhtiöstä 49,7 prosenttia ja muut 16 kuntaa 50,3 prosenttia omilla prosenteillaan.
Kiinteän jätteen keräys on jo monopolisoitu tälle yhtiölle ja nyt myös uutena asiana loka- ja sakokaivojen tyhjennykset. On näytetty ”vihreää valoa” monopolille, mitä tulee seuraavaksi?
Kuntalaiset pakotetaan tilaamaan palvelut Pirkanmaan jätehuolto Oy:ltä, jolloin paikallisilta yrittäjiltä on viety elinkeino ja Ylöjärven kaupunki (ja muut 15 kuntaa) menettävät verotuloja.
Kuinka eteläsuomalainen yhtiö voi voittaa kaikki tarjouskilpailut Pirkanmaalla koskien sako- ja lokakaivojen tyhjennyksiä? Eikö paikallista yrittäjyyttä pitäisi paremminkin kannustaa kuin estää sitä?
Saadaksemme asiaan muutoksen pitää kohteena oleva yhteistoimintasopimus purkaa ja nyt ylöjärveläiset joukolla mukaan allekirjoittamaan kuntalaisaloitetta.
Voitte lukea sen Kuntalaisaloite.fi -sivuilta. Valitse kunnaksi Ylöjärvi (=selaa kuntalaisaloitteita) ja siellä aloite 6560. Aloite lähetetään lopuksi kaupungin päättäjille.
Kiitos

Markku Hietikko

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?