YIlveksen naisille ei maistu maalinteko

Ylöjärven Ilves teki naisten Futsal-Liigassa hukkareissun Jyväskylään, jossa Kampuksen Dynamo oli ylöjärveläisiä parempi. Kotijoukkueelle riitti voittoon yksi tehty maali.

Esra Erden (vas.) yritti muiden ryhtiläisten tavoin rikkoa KaDyn puolustusmuuria. (Kuva: Verna Kalliomäki)

Kahden häntäpäähän jumittuneen joukkueen vimmattu puskeminen toistensa ryhmitystä vastaan päättyi onnekkaamman voitonjuhlintaan. Kotijoukkueelle voitto oli huipputärkeä, sillä sen myötä KaDyn ero karsijan paikkaan kutistui kahteen pisteeseen.

Maalintekopelissä nollille jääminen kertoo, mistä YIlveksen kenkä puristaa. Jyväskylässä maalipaikoilla ei mässäilty. Viimeistelyn riittämätön laatu ja paremmassa maalintekoasemassa olevan pelikaverin huomiotta jättäminen toimivat Jyväskylässä kotijoukkueen hyväksi.

Ennakkosuosikki YIlves oli matkassa parhaimmalla kokoonpanollaan eikä taannoisista terveysongelmistakaan enää puhuttu.

Avausjakson alkupuoli oli Yilveksen selkeää pallonhallintaa ja joukkue rakensi terävää iskua huolella. Kotijoukkue vetäytyi tiiviiksi puolustusmuuriksi.

Ensimmäisellä kymmenminuuttisella YIlves ei saanut laukaustakaan kohti KaDyn maalia. Pari puolittaista maalitilannetta oli alun vaatimaton saldo.

Vastapainoksi kotijoukkue ei tuntunut saavan aikaan yhtään enempää. Pelätty lipsahdus pääsi kuitenkin tapahtumaan. Jakson viimeisellä peliminuutilla Henni Parkkinen murtautui oikealta laidalta YIlveksen puolustuksen ohi ja laukoi pallon maalin takanurkkaan ohi veskari Saara Viitasen.

YIlves heräsi hetkeksi ja loi jakson vaarallisimman tilanteensa. Sini Sutinen pääsi laukomaan mielipaikaltaan matalan keskialueen vapaapotkun, joka Martta Perälän puolittaisesta torjunnasta päätyi Emmi Rauhalalle.
Rauhalan terävä ohjaus livahti tolppaa hipoen maalin ohi. Tauolle mentiin kotijoukkueen niukassa yhden maalin johtoasemassa.

Tehottomuus jatkui

Toinen jakso eteni kotijoukkueen kohentaessa hyökkäyspeliään. Samalla YIlvekselle syntyi lupaavia tilanteita, kun KaDyn puolustus rakoili. Vieraiden Syöttöpeli ei kuitenkaan toiminut riittävän tarkasti, joten varsinaiset vaaran paikat olivat harvassa Perälän vartioimalla maalilla.

YIlveksen maalilla Viitanen oli ohittamaton ja osallistui säännöllisesti kotijoukkueen prässin purkamiseen myös laitalinkkinä.

Toisen jakson loppupuolella YIlves hallitsi peliä, vaikka kotijoukkue iski terävästi vielä muutaman kerran. Kahden minuutin ylivoimapeli ennen päätössummeria tuotti Perälän maalille neljä vaarallista maalitilannetta, joista YIlves ei kuitenkaan saanut avattua maalisaldoaan.

Ottelu päättyi KaDyn niukkaan kotivoittoon, mikä palautti heidät taisteluun suorasta sarjapaikasta.

Ensi lauantaina YIlves kohtaa Urheilutalolla torniolaisen FTK:n, joka on sarjassa latonut keskimäärin kuusi maalia jokaisessa ottelussa vastustajan verkkoon YIlveksen kahta maalia vastaan. Kello 17 alkaen nähdään, jatkuuko FTK:n maalitehtailu YIlveksen kustannuksella.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.