Ryhdin B-tytöt taistelivat menestyksekkäästi paikasta SM-sarjan B-poolissa

Ylöjärven Ryhdin B-tyttöjen joukkue matkasi viikonloppuna Outokumpuun ratkomaan sijoituksia SM-sarjan B-poolissa.

Pinja Lepola hyökkäsi tehokkaasti läpi turnauksen. (Kuva: Mari-Ella Sairiala)

Ensimmäisessä pelissä Ryhtiä vastaan asettui kotijoukkue Outokummun Partio. Joukkue oli ryhtiläisille yhtä tuntematon kuin sotilas tunnetussa suomalaisessa klassikkoromaanissa.

Vaikka ryhtiläiset olivat nukkuneet makoisat yöunet paikallisessa majatalossa, ensimmäisessä erässä ylöjärveläisten koneisto yski yhtä pahasti kuin keskitorjuja Adele Selkee yöllä.

Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen eduksi. Toisessa erässä Ryhti unohti edellisen erän sekoilut ja alkoi keskittyä aina seuraavaan palloon. Tämä ajattelutapa toimi kuin Strepsils kipeässä kurkussa.

Mitä ilmeisemmin ajattelutapa puri myös joukkueen junnuna tunnettuun libero Inka Sairialaan, joka poikkeuksellisesti pelasi turnauksen yleispelaajan tontilla. Sairialan painavat peipit ykköskulmaan sekoittivat Partion puolustuksen ja Ryhti vei toisen erän Adele Selkeen gasellimaisten hyökkäysten siivittämänä.

Kolmannen erän alussa Ryhti ei aivan löytänyt toisen erän flow-tilaa. Vastustajan hyökkäykset olivat kovia, mutta niistä huolimatta Ryhdin libero Senni Virtanen onnistui näyttävissä puolustuksissa. Tämä ei kuitenkaan aivan riittänyt ja Ryhti hävisi tiukan ottelun erin 2–1 (23–25, 19–25, 12–15).

Seuraavaan peliin Someron Palloa vastaan Ryhti lähti häviöstä sisuuntuneena. Ryhdin passari Ilona Matilainen pyöritti peliä, kuin peppua tanssilattialla.
Ensimmäinen erä olikin yhtä Ryhdin juhlaa, joka näkyi erän lopputuloksessa- Erä päättyi Ryhdin eduksi 25–19. Matilainen hoiti roolinsa niin hyvin, että hyökkääjillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin nauttia passarin tarjoamista namupaloista.

Aamun omenamehu tarjosi sopivasti potkua päivään ja toinen erä sujui hyvin yhtä ratkaisevaa notkahdusta lukuun ottamatta. Ryhdin toinen keskitorjuja Miia Köykkä ei välittänyt notkahduksesta, vaan paiskoi palloa lattiaan. Liekö aamun omenamehu vienyt Miikun uusiin ulottuvuuksiin?

Tämä ei kuitenkaan aivan riittänyt toisen erän voittoon ja erä päättyi 20–25 somerolaisten voittoon.

Tappiosta huolimatta Ryhti jatkoi kolmanteen erään hyvillä mielin. Kolmas ja viimeinen erä oli tiukkaa vääntöä. Viimeisessä erässä loistamaan pääsi vaihtopenkistä huolta pitänyt Jutta Majuri. Hän näytti huikeita torjuntataitoja pelin tiukimmassa tilanteessa. Majurin peli kesti uskomattomat kaksi palloa, mutta näiden pallojen aikana hän ehti pelastaa koko joukkueen uskon ja viimeisen erän murskatappion.

Viimeisen erän tiukka taistelut ei kuitenkaan riittänyt Ryhdille voittoon ja erä päättyi numeroihin 15–17 ja koko peli meni Somerolle 2–1.

Viimeisen pelin ensimmäinen erä Raision Loimua vastan ei alkanut Ryhdin kannalta kovin lupaavasti. Ryhti tyri hyökkäyksiään eikä vastaanotto ottanut onnistuakseen.

Ylöjärveläiset saivat kuitenkin ohjattua pelin takaisin raiteilleen ja etenkin Nelli Nieminen pääsi näyttämään taitojaan pitkän pelitauon jälkeen. Hän todisti, että syöttö kulkee myös verkkonauhan alapuolelta.

Tämän jälkeen Nieminen otettiin vaihtoon viilentämään liekeissä ollutta olkapäätään. Tätä kunnioitusta herättävää suoritusta lukuun ottamatta Nieminen pelasi hienoa peliä pitkästä toipilaskaudestaan huolimatta ja otti muutaman komean torjunnan kakkoslaidasta. Nieminen johdatti ryhdittäret 25–21-erävoittoon.

Niemisen rinnalla joukkueen tunnetun kauhukaksikon toinen osapuoli Pinja Lepola pelasi erittäin taianomaisesti koko turnauksen. Häneltä nähtiin erittäin väkevää ja tyrmäävää hyökkäystä eikä lehmän hermoistaan tunnetun Lepolan pomminvarma vastanotto murtunut edes paineen alla.

Viimeisessä pelissä oli kuitenkin havaittavissa väsymyksen merkkejä, sillä takana oli yhtä pitkä ja rankka pelipäivä kuin Suomen talvi.

Ryhdittäret harppoivat kuitenkin tässä syvässä hangessa sisukkaina suomalaisina toisen erän voittoon 25–11. Tämän 2–0-ottelunvoiton ansiosta Ryhti varmisti säilymisen B-poolissa.

Tämän turnausraportin kirjoittivat ryhtiläiset Senni Virtanen, Adele Selkee, Inka Sairiala, Miia Köykkä, Ilona Matilainen, Jutta Majuri, Nelli Nieminen ja Pinja Lepola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?