Ylöjärveläiskaratekat iskivät hyvin Helsingissä

Karaten kilpailukausi käynnistyi lauantaina alle 21-vuotiaiden karatekilpailuiden merkeissä Tapanilan urheilukeskuksessa Helsingissä.

Miikka Salonen hymyili hopeamitali kaulassaan (oik.) (Kuva: Teea Salonen)

Kilpailijoita kilpailuissa oli reilu 160 kolmestakymmenestä eri seurasta. Suomalaisten lisäksi mukana oli kilpailijoita Virosta ja Latviasta. Ylöjärveltä kilpailemaan lähti neljä urheilijaa, kaksi valmentajaa ja innokas kannustusjoukko.

Kilpailut alkoivat kata- eli liikesarjoilla. Katan alle 14-vuotiaiden sarjaan ylöjärveläisistä osallistuivay Veeti Luoma ja Lauri Heinonen. Molemmat pojat tekivät ensimmäisellä kierroksella katan nimeltä Unsu. Kumpikin ylöjärveläinen kuitenkin putosi heti ensimmäisellä kierroksella, eikä mahdollisuutta keräilyotteluihin tullut.

Kumite- eli ottelusarjat aloitettiin alle 14-vuotiaiden alle 52 kiloisten sarjalla, jossa ylöjärveläisistä kilpailivat katasta tippuneet Heinonen ja Luoma.

Heinonen otteli Imatran Lauri Vakkilaista vastaan. Tasainen ottelu päättyi tulokseen 0-0. Lippuäänestyksen Heinonen hävisi 4–1. Heinonen pääsi kuitenkin keräilyotteluun, jossa hän voitti Oulun Akseli Takalan 1–0. Näin Heinonen eteni pronssikamppailuun.

Veeti Luoma otteli ensimmäisen ottelun Helsinkiläistä Aarni Hännistä vastaan. Hänninen voitti ottelun ja eteni finaaliin. Luoma selvisi näin olleen suoraan pronssiotteluun. Pronssimitalin kohtalo ratkaistiin siis ylöjärveläisten välisessä ottelussa. Pojat kamppailivat tasaväkisesti, mutta lopulta Lauri Heinonen vei pronssin tuloksella 2–1.

Junioreiden alle 18-vuotiaiden yli 68 kiloisten yhdistetyssä sarjassa ylöjärveläisistä otteli Miikka Salonen. Ensimmäisessä ottelussa Saloselle vastaan tuli Hämeenlinnan Maximilliam Ollila. Salonen sai otettua kolmen pisteen etumatkan, joka kutistui tilanteeksi 3–2. Salosen etumatka kuitenkin kesti.

Seuraavassa ottelussa Salonen kohtasi Kuopion Eetu Tuovisen. Tuovinen vei ottelun pistein 4–0. Viimeisessä ottelussa Salonen kamppaili Imatran Arttu Koskista vastaan. Tämän väännön Salonen vei luvuin 4–0. Kun sarja oli käyty laskettiin ottelijoiden otteluvoitot, jotka menivät tasan. Seuraavaksi laskettiin ottelijoiden tekemät pisteet. Sarjasta voiton vei Kuopion Eetu Tuovinen, hopeaa sai Miikka Salonen ja pronssia Maximilliam Ollila.

Alle 21-vuotiaiden avoimessa sarjassa otteli Ylöjärveltä Miska Salonen. Ensimmäisessä ottelussa Salonen sai vastaansa Jyväskylän Atte Kukkulan, joka meni ottelussa aluksi kahden pisteen johtoon. Salonen tasoitti pttelun 2-2. Lopulta kamppailu päättyi näihin lukemiin ja voittaja selvitettiin lippuäänestyksellä. Salonen sai kolme lippua ja voitti ottelun.

Sarjan viimeinen ottelu käytiin superfinaalissa, jossa käytiin valikoitujen sarjojen loppukamppailut. Salonen kohtasi Nurmijärven Tuomas Suur-Inkeroisen. Tasaväkinen vääntö päättyi Suur-Inkeroisen niukkaan 1–0-voittoon, joten Salonen sai kaulaansa hopeaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?