Kujanpäät ponnistivat palkinnoille Pajulahdessa

Seiväshyppääjä Urho Kujanpää aloitti yleisurheilun hallikauden vahvasti Pajulahden talviseiväskarnevaaleissa. Urhon pikkusisko Iida Kujanpää seurasi isoveljensä esimerkkiä ja onnistui hänkin nousemaan palkintopallille.

Iida Kujanpää ja Urho Kujanpää kantoivat seipäänsä Pajulahti-halliin menestys mielessään. (Kuva: Hannu Kujanpää)

Urho Kujanpää ei ollut aiemmin voittanut Pajulahden hallikisaa, mutta nyt jo verryttelyhypyissä oli sen verran ruutia, että voittoa saattoi odottaa.

Kilpailussa Kujanpää ylitti 505 ja 515 ensimmäisellä yrityksellä. Korkeudessa 525 Kujanpää ja kisan kakkoseksi tullut Someron Esan Tommi Holttinen tarvitsivat kaikki kolme yritystä. Seuraava korkeus 535 ratkaisi kisan Kujanpään eduksi. Kujanpään lopulliseksi voittotulokseksi jäi 545. Kujanpää yritti vielä laittaa ennätyksensä uusiksi, mutta 556 jäi vielä ylittämättä hyvistä yrityksistä huolimatta.

Ankara treenaaminen näyttää tuovan tulosta ja Kujanpää lähtee tosissaan rikkomaan kauden aikana EM-kisoihin oikeuttavaa tulosta 565.

Seuraavaksi Kujanpää hyppää Tampereella sekä Tukholmassa. Helmikuun alussa Kujanpää nähdään Lempäälän Ideaparkin seiväshyppytapahtumassa.

Iida Kujanpää pääsi puolestaan nyt ensimmäistä kertaa mukaan Pajulahden kisaan. Iida Kujanpää hyppästi 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa vuoden alaikäisenä.

Kyseessä oli Iidalle ensimmäinen hieman isompi kisa nimenomaan seiväshypyssä. Nilkkavammasta toipuva Kujanpää hyppäsi jalka vahvasti teipattuna uuden ennätyksensä tasan kolme metriä. Voiton vei uudella seiväskalustolla 310 hypännyt Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Nelli Pajula. Toiseksi tuli Riihimäen Kiskon Vanessa Lindberg samalla tuloksella Kujanpään kanssa.

Seuraavana aamuna Kujanpää kilpaili jo Tampereella, jossa Iida teki uudet ennätykset sekä pika-aidoissa että korkeudessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.