Sähköyhtiöt: Kaikille ylöjärveläisille sähköt torstain aikana

Viimeisetkin Aapeli-myrskyn aiheuttamat ongelmat sähköverkoissa Ylöjärven alueella pyritään saamaan korjatuksi torstain aikana.

Aapeli-myrskyn puuskatuulet ja osin jäätynyt lumi aiheuttivat sekä Elenian että Leppäkosken sähkön verkkoalueella sähkökatkoja. Haastavimmat viat kova tuuli ja jäätynyt lumi aiheutti Elenian sähköverkkoon Ylöjärven, Ruoveden, Oriveden, Jämsän ja Kuhmoisten alueilla.

Myös Leppäkosken Sähkön verkon alueella oli ongelmia Ylöjärvellä, etenkin Kurussa. Valtaosa Leppäkosken Sähkön katkoista sijaitsi verkon pohjoisosissa Parkanossa ja Kihniössä.

Elenian mukaan sähköverkon korjaustyöt jatkuivat läpi viime yön. Asentajien korjaustöitä maastossa hidasti yöllä pimeys ja auraamattomat tiet. Päivällä korjaustyöt ovat jatkuneet keskijännitteisessä runkoverkossa. Sen jälkeen viankorjaus jatkuu asiakkaita lähinnä olevassa pienjänniteverkossa.

Leppäkosken Sähkön mukaan koko sen viankorjaushenkilöstö on korjaamassa jäljellä olevia runkoverkon vikoja. Myös pienjännitevikojen korjaus on aloitettu. Pienjänniteverkkoa korjataan sitä mukaa, kun asiakkaat ilmoittavat vikapaikoista.

Tällä hetkellä sähköjohtojen päällä on runsaasti lumikuormassa olevia puita, jotka voivat aiheuttaa vielä vikoja, varsinkin jos sää lauhtuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?