Kohti toivottavaa tulevaisuutta

Vuotta 2019 on eletty jo kolmatta päivää ja Ylöjärvellä on kaikki hyvin – tai ainakin selvästi paremmin kuin monessa muussa maailman kolkassa.
Ylöjärvellä on tänä vuonna aihetta juhlaan, kun kaupunki täyttää kunnioitettavat 150 vuotta. Toivottavasti mahdollisimman moni ylöjärveläinen pääsee osallisiksi juhlallisuuksista ja tapahtumista, sillä se voisi kohentaa Ylöjärven kieltämättä edelleen hieman hajanaista identiteettiä.
Tämä kaupunki tarvitsee vieläkin yhteisöllisyyttä rakentavia ja tukevia toimia. Yhteisöllisyys syntyy siitä, kun kaupunkilaiset puhaltavat yhteen hiileen ja tekevät asioita yhdessä.
Kun ihmiset tuntevat oman kylän kodikseen, he alkavat pitää huolta niin kaupungista kuin naapureistaan.
Ylöjärven tulevaisuus näyttää hyvältä ja siksi täällä kannattaa olla ja asua jatkossakin. Ja jokainen ihminen voi tahollaan muokata tulevaisuutta mieleisekseen.
Suomen itsenäisyyden juhlarahaston eli Sitran tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva puhui älykkäästi Iltalehden haastattelussa. Dufvan mukaan paras tapa valmistautua tulevaisuuteen on kuvitella toivottavia tulevaisuuksia. Hän suosittelee keskustelemaan niistä ja tekemään töitä niiden eteen.
– Se voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi elintapojen muutosta ja näin vaalivuonna myös äänestämistä, Dufva sanoi.
Kaikkeen ei yksittäinen ihminen tietenkään pysty vaikuttamaan, mutta aika moneen asiaan voi. Ja kun jonkin asian taakse kerää hieman joukkovoimaa ja -tahtoa, alkaa asioita tapahtua.
Kannattaa siis osallistua ja vaikuttaa. Siten Ylöjärvestä syntyy asukkaidensa näköinen, yhteisöllinen kaupunki.
Juhavuosi on paras hetki ryhtyä sanoista tekoihin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.