Juhlavuosi on tapahtumavuosi

Ylöjärvellä on merkittävä syntymäpäivä tasan kolmen viikon päästä. Torstaina 24. tammikuuta tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun paikkakunnan historian avainhenkilöt Efraim Martin, Magnus Casimir von Knorring, Karl Alfred Sadenius, Clas Alfred Stjernvall, Jeremias Laatu, Efraim Kukkola, Salomon Sisto allekirjoittivat Ylöjärven perustamisasiakirjan. Ylöjärvi juhlistaa 150-vuotista historiaansa läpi vuoden. Leimallista juhlavuodelle ovat erilaiset tapahtumat.

Liput saavat liehua juhlavuoden kunniaksi monta kertaa tämän vuoden aikana. (Arkistokuva)

Juhlavuosi käynnistyy näyttävällä Loiste Ylöjärvi -valotaidefestivaalilla, joka järjestetään 23.–26. tammikuuta. Festivaali tuo valotaidetta Ylöjärven keskustan lisäksi Kuruun ja Viljakkalaan.

Valotaideteokset valaisevat kävelyreittiä, joka kulkee Räikänpuistosta Kirkkopuiston ja Kirkkotanhuantien leikkipuiston kautta pääkirjasto Leijalle. Juhlavalaistuksen saavat myös kaupungintalo sekä Kurun ja Viljakkalan kirjastot. Valoteoksissa on valo päivittäin kello 18–22.

Kesällä juhlallisuudet jatkuvat 18. kesäkuuta, jolloin ravataan Ylöjärven 150-vuotisravit. Ravi-isäntänä toimii Ylöjärven Yrityspalvelu.

Kesällä koetaan myös uutta musiikkirintamalla, kun 28. heinäkuuta Räikänpuistossa kajahtaan Mökkirokki. Pöheikön Pölläyksenkin takana olevan Rantajätkät ry:n järjestämään musiikkitapahtumaan on vapaa pääsy.

Kaupunki kannustaa järjestämään

Ylöjärven kaupunki haluaa pitää suurimman osan tapahtumista ihmisille maksuttomina ja avoimina.

Kaupunkilaisten toivotaan myös osallistuvan juhlavuoden tekoon. Ylöjärveläiset ja muutkin voivat osallistua esimerkiksi Ylöjärven muisti -projektiin. Tässä hankkeessa Ylöjärvi-Seura kerää ja digitoi valokuvia ja audiovisuaalista materiaalia joulukuussa 2019 julkistettavaan, kaikille avoimeen materiaalipankkiin. Materiaalipankkiin kerätään materiaalia ja muisteluita eri yleisötilaisuuksissa.

Kaupungintalolla juhlitaan 24.1. kutsuvierastilaisuudessa. (Arkistokuva)

Myös kirjastoissa juhlitaan. Ylöjärven kirjastolaitos täyttää kaupungin ohella niin ikään 150 vuotta. Pääkirjastossa on luvassa juhlallisuuksia marraskuussa. Juhlatunnelmaa on tarjolla myös Kurun kirjastossa.

Elo-syyskussa on luvassa saneerauksen alla olevan Vanhan Räikän avajaiset ja ensimmäisten taidenäyttelyiden sekä Kirsi Kunnaksen kammarin kirjailijaresidenssivieraan julkistaminen.

Kaupunki kehottaa omia yksiköitään, kuten päiväkoteja, kouluja ja laitoksia ottamaan juhlavuoden huomioon omassa toiminnassaan.

Lisäksi kaupunki toivoo, että ylöjärveläiset järjestöt, yritykset ja muut toimijat ovat osaltaan mukana Ylöjärven juhlavuoden vietossa. Asukaslautakunnan jakamaa talkoorahaa sekä kulttuuri- ja nuorisopalveluiden kohdeavustuksia jaettaessa painotetaan juhlavuoteen liittyvää toimintaa.

Ylöjärven Uutiset seuraa tiiviisti juhlavuoden tapahtumia. Uutiset myös järjestää yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kanssa nuorille suunnatun Nuoria Somettaa -tapahtuman huhtikuussa. Tapahtumasta tulee runsaasti lisätietoa kevään aikana.

Juhlavuoden aikana Ylöjärven kaupunki käyttää erikseen suunniteltua Ylöjärvi 150 -logoa. Tätä logoa voivat käyttää myös

juhlavuotta huomioivat toimijat.

Juhlavuoden logo näyttää tältä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.