Elinvoimainen vuosi

Vuosi 2018 on viimeisiä vuorokausia vaille valmis. Ennen kuin suuntaamme katseet Ylöjärven 150-vuotisjuhlavuoteen, on hyvä vilkaista hieman taaksepäin.
Ylöjärvi jatkoi voimakkaan kehityksen tiellä myös tänä vuonna. Kaupungin vahva talous siivitti yhä edelleen kehitystä, joka näkyi eri puolilla puutarhakaupunkia.
Ylöjärvi satsaa muiden kasvavien seutujen tavoin erityisesti kaupungin keskustaan. Vuosikausia valmisteltu keskustan osayleiskaava hyväksyttiin valtuustossa loppuvuodesta. Kaava edesauttaa jo nyt dynaamisesti kasvavan keskustan kehitystä.
Ylöjärven elinkeinoelämän vahvaa aikakautta kuvaa myös se, että yritystonttikaupassa tehtiin euromääräisesti kaupungin historian kovin tulos. Yrityselämä siis kukoistaa ja yritykset ovat valmiita investoimaan tulevaisuuteen.
Kaupungin kehittyessä myös palvelutarjonta on kasvanut. Tämä on näkynyt erityisesti kaupallisella puolella, kun Hurrikaani ja Juustoportti saapuivat Ylöjärvelle. Ja sai kaupunki myös ensimmäisen hotellinsa.
Myös kulttuurielämä oli tänä vuonna erittäin vilkasta ja värikästä. Vanhan Räikän saneeraus pääsi hyvään vauhtiin ja KuruFest sekä Pöheikön Pölläys säilyivät elinvoimaisina. Vuoden kohokohta taisi kuitenkin olla Eppu Normaali -veistoksen julkistamistilaisuus, joka nosti Ylöjärven näkyviin myös valtakunnallisesti.
Urheilussa saatiin kokea muutamia menestyshetkiä erityisesti yksilölajeissa. Ja Teivon ravikeskus tarjosi ravikansalle tutusti monta hienoa tapahtumaa.
Vuosi 2018 oli siis Ylöjärvellä varsin onnistunut. Kasvavassa ja kehittyvässä kaupungissa on hyvä asua ja elää. Tästä on hyvä ponnistaa juhlavuoteen, joka tuonee ylöjärveläisille useita taatusti mieleenpainuvia hetkiä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.