Suomen toiseksi parhaan seuran voimanostajat kisasivat mestaruuksista

Ylöjärven Ryhdin voimanostojaoston menestyksekäs voimailuvuosi päättyi 15. joulukuuta pidettyihin penkkipunnerruksen kaupunginmestaruuskisoihin. Kisa oli avoin kaikille ylöjärveläisille. Kisa oli myös virallinen kansallinen kisa sekä varusteilla että klassisella tyylillä. Osallistujina oli ylöjärveläisten lisäksi muilla paikkakunnilla asuvia Ryhdin voimanostojaoston jäseniä.

Vesa Korhosella on tangossa 210 kiloa. (Kuvat: Sanna Hillberg)

Kisa käytiin kahdessa ryhmässä. Ensimmäisessä ryhmässä kilpailivat varustenostajat Vappu Kopra, Päivi Ristolainen, Voitto Ahopelto ja Antero Kauranen sekä klassisella tyylillä kisannut Sini Kukkonen.

Kaurasen tavoitteena oli parantaa edellisenä viikonloppuna tehtyä SE-tulosta 142,5 kiloa, mutta tällä kertaa tulokseksi jäi 140 kiloa. Kopran tulos oli 70 kiloa. Ristolainen paransi ennätystään tekemällä tuloksen 77,5 kiloa ja Ahopelto teki myös kelpo tuloksen 147,5 kiloa. Salille treenaamaan tulleen ja siitä kisaan houkutellun Kukkosen tulos oli 45 kiloa.

Toisessa ryhmässä kilpailtiin klassiseen tyyliin. Kaikki kolme naiskisaajaa tekivät loistavia tuloksia. Sanna Hillberg teki sarjaan 40-vuotiaiden naisten alle 57-kiloisten sarjassa oman ennätyksensä 60 kiloa. Minna Ristolaisen tulos oli 67,5 kiloa. Tanja Petman pääsi myös tuulettamaan omaa ennätystään 82,5 kiloa, jonka hän teki sarjaan alle 72-kiloisten sarjassa.

Miesten kisassa oli mukana kolme juniorinostajaa. Anton Kauranen, joka on ehtinyt tänä vuonna kisaamaan EM- ja MM-kisoissakin, teki tuloksen 82,5 kiloa. Parhaillaan asevelvollisuutta suorittava Vilho Tuomisto teki kolme hienoa nostoa, joista viimeisellä 115 kilon tuloksen. Kilpailun ulkopuolella kisannut Kalle Rauva osoitti ensimmäisessä kisassaan 135 kilon tuloksella, että ensi vuonna on odotettavissa kovia nostotuloksia.

Miesten sarjoissa lisenssikilpailijoita oli kolme: Juha Ristolainen, Hannu Mikkola ja Vesa Korhonen. Ristolainen nosti 130 kiloa ja Mikkola 125 kiloa. Päivän odotetuin kilpailija oli Vesa Korhonen, jonka tiedettiin olevan kovassa kunnossa. Jälleen kerran Korhonen lunasti odotukset ja teki 210 kilon tuloksen. Suoritus nousi rinnalta niin räjähtävästi, että yleisö varmasti jäi miettimään, paljonko rautaa olisi noussut, jos Korhosella olisi ollut mahdollisuus vielä neljänteen nostoon.

Tanja Petman sai tuulettaa mitalia. Puheenjohtaja Heimo Rauniolahti toimi mitalien jakajana.

Lisenssittömistä kilpailijoista ensimmäisiin penkkikisoihinsa osallistunut Harri Matilainen nosti 90 kiloa. Vuosien kisatauon jälkeen kisaamaan innostunut Roope Aaltonen teki komean tuloksen 160 kiloa.

Teemu Hällfors ei osallistunut kisaan Ylöjärvellä vaan kävi päättämässä junioriuransa samana päivänä Tampereella klassisen voimanoston kisoissa. Hällfors teki 23-vuotiaiden alle 83-kiloisten sarjassa SE-tulokset jalkakyykyssä (246 kiloa) ja yhteistuloksessa (686 kiloa). Tämä ei Hällforsille riittänyt, vaan hän teki samassa kisassa painoluokkaa ylempänä 93-kiloisissa SE-tuloksen myös klassisessa penkkipunnerruksessa (186 kiloa). Näihin ennätyksiin oli hieno päättää juniorisarjoissa kilpaileminen.

Ryhdin voimanostojaosto sijoittui tänä vuonna Suomen Voimanostoliiton Voimamalja-kisassa toiseksi. Maljasta kilpaili 103 seuraa. Kisassa pisteitä saa SM-, EM- ja MM-kisojen tuloksista
Ryhtiläisten hyvät sijoitukset sekä kotimaan kisoissa että kansainvälisissä mittelöissä siivittivät hyvää sijoitukseen. Tulos oli historiallinen, koska Ryhti oli ensimmäistä kertaa kolmen parhaan seuran joukossa.

Tuomari Eero Mäntysaari ja uusi tulokas Kalle Rauva olivat hyvällä tuulella kisan tuoksinassa.

Suomen Voimanostoliitto nimesi joulukuun alkupuolella myös vuoden parhaat nostajat. Ryhdin kilpailijoista Vuokko Viitasaari nimettiin parhaaksi masters nostajaksi ja Teemu Hällfors parhaaksi penkkipunnertajaksi nuorissa miehissä.

PÄIVI RISTOLAINEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?