YIlves haastoi sarjakolmosen tuloksekkaasti

Ylöjärven Ilveksen Naisten Futsal-Liigan syyskierros päättyi lauantaina tasaisen taistelun merkeissä AC Estudiantesia vastaan. Lähes kahteen vuoteen YIlves ei ole ottanut liigassa pistettäkään ACElta. Nyt YIlves kykeni viemään ottelun jatkoerään asti.

Elisa Ilottu (vas.) laukoi YIlveksen tasoituksen toisen jakson lopussa. (Kuva: Esa Norvia)

ACE onnistui jatkoerässä maalinteossa, eikä YIlves lupaavista tilanteistaan huolimatta saanut peliä tasoitettua. Niinpä kotijoukkueen pistepussi karttui yhdellä pisteellä ACEn viedessä mukanaan Tampereelle kaksi pistettä tuloksella1–2 (1–1), (0–1).

YIlves kohtasi ACEnn edellisellä viikolla cup-ottelussa ja kärsi niukan tappion. Nyt YIlves oli tiukentanut pelaajavartiointia. Tällä tavoin kotijoukkue pyrki vaikuttamaan vastustajan pelinrakenteluun. Taktiikka oli varmaankin oikea, sillä vierasjoukkue ei kyennyt laukomaan maaliakaan varsinaisella peliajalla.

Ensimmäisen jakson tilanteet avasi Emmi Rauhala maalin takanurkkaan suuntautuneella laukauksella jo alkusekunneilla. Vierasmaalia vartioinut Tiia Ropanen venyi huipputorjuntaan.
Hieman kitkerä maku koko loppupelin ajaksi jäi, kun ajassa 2.05 pallo ohjautui YIlveksen oman pelaajan jalasta ohi maalivahti Saara Viitasen kotijoukkueen maaliin.
Ottelutapahtumat etenivät hyvätasoisina molempien joukkueiden kyetessä luomaan laatupaikkoja maalintekoon. Puolustuksen viimeisinä lukkoina seisoneet maalivahdit pitivät kuitenkin lisäosumat pois tulostaululta Tauolle mentiin siis kitkeränmakuisessa vierasjohdossa.

Toisen jakson alussa vierasjoukkue lisäsi tempoa ja yritti ratkaista pelin. YIlves pysyi kuitenkin hyvin rytminmuutoksessa mukana ja onnistui hiljalleen siirtämään pelin painopisteen keskialueelle.
Maalipaikat jakaantuivat tasaisesti molempiin päihin kenttää ja usein vain ihme piti pallon pois maalista. Jakson loppua kohti ACE tiivisti puolustamistaan ja kotijoukkue sai sen myötä hyvän otteen hyökkäyspään pelistä.

YIlves käynnisti ylivoimapelin neljä minuuttia ennen ottelun loppua ja nosti usein maalivahdin mukaan hyökkäyksiin. Se palkittiin ajassa 37.07, kun Ropanen kyettiin vihdoin ohittamaan ja YIlveksen uurastus palkittiin. Elisa Ilotun tulinen laukaus vastapalloon upposi tolppaa hipoen verkkoon. Jakson lopussa molemmat joukkueet yrittivät vielä ratkaista pelin. Muutaman hiuksia nostattavan tilanteen jälkeen peli päätyi jatkoerään.

Vasta jatkoerässä ACE sai itse tehtyä maalin. Prässistä huolimatta Sini Lauermaa laukoi kovan maannuoliaisen kentän keskiviivalta. Oona Jaatisen oikea-aikainen maskiliike yllätti Viitasen ja pallo livahti verkon perukoille ajassa 41.04.  YIlveksellä oli vielä muutama paikka tasoitukseen, mutta vierasjoukkue vesitti yritykset minimiin viisaalla pallonhallinnalla. YIlves jäi siis vieläkin odottamaan voittoa ACEsta.

YIlveksen kevätkausi alkaa lauantaina 5. tammikuuta kotiottelulla sarjan viidentenä olevaa FC Sport-J:tä vastaan.

ANTTI REPONEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?