Ryhtiläiset vahvoja ladulla Kalle Ijäksen johdolla

Viikonloppuna hiihdettiin Imatralla FIS-kilpailu, joka oli myös nuorten MM-kisojen katsastus sekä ensimmäinen osakilpailu alle 18-vuotiaiden Fennovoima Cupissa

Kalle Ijäs ampaisi ladulle mitalivauhtiin. (Kuva: Veli Ijäs)

Nuorten MM-kilpailut järjestetään tammikuun lopussa Lahdessa. Fennovoima Cup on 17- ja 18-vuotiaiden kilpasarja. Sarjan osakilpailuja hiihdetään kauden aikana seitsemällä eri paikkakunnalla, ja sarja huipentuu helmikuun SM-kisoihin Kuopiossa ja maaliskuun SM-kisoihin Haapajärvellä.

Cupissa on yhteensä 11 kilpailua ja pisteisiin lasketaan mukaan kahdeksan parasta suoritusta. Cupin voittajakolmikolle on luvassa rahapalkinnot.

Imatralle matkasi kisaamaan viisi ryhtiläistä: kolme saapui paikalle Vuokatista Sotkamon urheilulukion bussikyydityksellä ja kaksi ryhtiläistä körötteli kisapaikalle Ylöjärveltä Ryhti Skin autolla.

Lauantaina hiihdettiin 1.6 kilometrin perinteisen tyylin sprintti. Nuorille oli tarjolla ainoastaan alle 20-vuotiaiden sarja, johon oli ilmoittautunut 64 hiihtäjää.

Aika-ajojen nopein oli Keravan Urheilijoiden William Mattila. Ryhtiläisistä Tino Stenman hiihti 24. nopeimman ajan ja pääsi jatkoon. Alkuerässä Stenman taisteli hienosti ja hävisi Petteri Koivistolle välieräpaikan vain 0.53 sekunnilla.

Muista ryhtiläisistä Aapo Haataja hiihti sijalle 45, Kalle Ijäs sijalle 47, Veeti Henriksson sijalle 52 ja Roni Hiitelä sijalle 59. Finaalissa kultaa hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Miska Poikkimäki.

Sunnuntaina hiihdettiin 10 kilometrin vapaan tyylin kisa. Ryhtiläisistä Tino Stenman osallistui 20-vuotiaiden miesten sarjaan, jossa hän sijoittui 12:nneksi ajalla 23.57.5. Eroa kilpailun voittaneeseen Miska Poikkimäkeen tuli 1.31,7 minuuttia.

18-vuotiaiden miesten sarjassa Kalle Ijäs hiihti upeasti hopealle ajalla 24.15.0. Kilpailun voitti Norrvalla Ski Teamin Alexander Ståhlberg 28,3 sekunnin erolla.

Muista ryhtiläisistä Veeti Henriksson oli sijalla 10, Aapo Haataja sijalla 14 ja Roni Hiitelä sijalla 19.

Ryhdin hienosti alkanut hiihtokausi johti tänäkin viikonloppuna podium-paikkaan. Kalle Ijäksen lisäksi myös 11 muuta ryhtiläistä on tällä kaudella eri puolilla Suomea hiihdetyissä kisoissa yltänyt sarjansa kärkikolmikkoon. Tiedossa on siis ylöjärveläisittäin erittäin mielenkiintoinen hiihtotalvi.

SARI HAATAJA

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?