Ryhdin A-tytöt nousivat SM-sarjan A-pooliin

Ylöjärven Ryhdin A-tytöt tekivät tuloksekasta jälkeä SM-sarjan B-poolin turnauksessa Pihtiputaalla. Turnausvoitto toi paikan A-pooliin.

Emilia Hänninen (17) hyökkäsi tehokkaasti koko turnauksen ajan. (Kuva: Timo Jäärni)

Ryhti lähti turnaukseen aiempaa pienemmällä pelaajaryhmällä. Ryhdiltä oli turnauksesta pois muun muassa mestaruusliigaa pelaava Laura Laukkanen. Ylöjärveläisten ensimmäinen peli Nurmon Jymyn kokoelmajoukkuetta vastaan oli tietoisesti haastavin.

Vastassa oli vahva liigatason keskihyökkäys, jota Ryhti haastoi torjumalla parhaansa mukaan. Ryhti onnistui laitahyökkäyksissä Emilia Hännisen ja Jemina Jäärnin johdolla, mutta silti ylöjärveläiset kärsivät tappion erin 2–1.

Ryhti pelasi ottelun vähillä virheillä mutta niin teki myös vastustaja. Ryhdin passari Veera Nikkilä pääsi prässäämään kuumana olevia laitapelaajia vapaasti ja onnistui siinä hyvin. Ryhti teki pisteet pääosin hienoilla ja kovilla hyökkäyksillä.

Seuraavissa otteluissa Pihtiputaan Plokin ykkös- ja kakkosjoukkuetta vastaan Ryhti monipuolisti peliään ja vei molemmat ottelut nimiinsä erin 2–0.

Adele Selkee ja Miia Köykkä onnistuivat torjunnoissa ja tekivät muutaman napakan ykköstempohyökkäyksen.

Passari Veera Nikkilä jakoi passeja sovitusti jokaiselle hyökättäväksi. Laitapasseista palloa pääsivät tappamaan Emilia Hänninen ja Jemina Jäärni. Aiempaa enemmän esiin pääsi myös hakkurin tontilla pelannut Veera Paloniemi.
Inka Sairiala onnnistui hyvin vastaanottajan roolissa. Senni Virtanen oli niin ikään hyvä puolustuspelissä.

Plokin joukkueet puolustivat uutterasti, mutta molemmat vastustajat olivat kokoajan altavastaajina Ryhdin nuorille naisille.

Ryhdin tytöt saivat tuulettaa pisteitä omintakeiseen tyyliinsä useaan otteeseen.

Veera Paloniemi pelasi tyylikkäästi koko turnauksen hakkurina. Inka Yläkangas sekä Pinja Lepola saivat tällä kertaa osallistua pelilliseen rooliin niukasti. Kaikki pelaajat ovat kuitenkin yhtä tärkeitä joukkueelle.

Ryhdin aloitusseitsikko onnistui tällä kertaa koko turnauksen ajan hyvin, joten turnaus pelattiin läpi vähillä vaihdoilla.

Ryhti varmisti nyt paikan SM-välierissä. SM-finaaliin pääsee kahdeksan kovinta joukkuetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?