Kaupungistuminen jatkukoon

Ylöjärven keskustan kehittäminen pääsee kunnolla vauhtiin, kun kaupunginvaltuusto hyväksyi ydinkeskustan osayleiskaavan.
Takana on vuosien kova kaavoitustyö ja nyt hyväksytty kaava on taatusti niin hyvä kuin siitä voitiin tehdä. Selvitysten määrä oli varmasti riittävä. Kaavoitusprosessin aikana tehtiin muun muassa kulttuuriympäristöraportteja, erilaisia liikenneselvityksiä, melu- ja tärinäselvityksiä, vesihuolto-, pohjavesi- ja hulevesiselvityksiä, luontoselvitys, liito-oravaselvitys, linnustoselvitys, lepakkokartoitus ja muinaisjäännösinventointi. Luetteloa voisi vielä jatkaa.
Mutta vaikka kaava on erinomainen, se ei yksistään tuo keskustaan mitään lisää. Kaava antaa kuitenkin mahdollisuuden keskustan vauhdikkaaseenkin rakentumiseen ja kehittymiseen..
Kuten useat valtuutetut korostivat, on asemakaavoitus nyt avainasemassa. Asemakaavoitus pitää tehdä ripeästi, jotta keskustan kehityshankkeet saavat lisää tuulta alleen.
Osayleiskaavan suunnittelualue on kooltaan noin 570 hehtaaria. Etelästä aluetta rajaa Teivaalanharju, idästä Keijärvi, lännestä Siltatie ja pohjoisesta raja halkoo Haaviston asuinalueen eteläosan läpi.
Kun koko tälle alueelle saadaan hiljalleen uutta ilmettä, alkaa Ylöjärvi näyttää ihan oikealta kaupungilta.
Vielä nykyään Ylöjärven ydinkeskusta on hyvin hajanainen. Vuosikymmenten ajan Ylöjärveä muokattiin liikenneväylien ehdoilla.
Nyt on hyvä aika jatkaa jo alkanutta muutosta, joka tekee puutarhakaupungista entistä houkuttelevamman ja viihtyisämmän.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.