Nuoret juhlistivat itsenäisyyspäivää upeassa gaalassa

Itsenäisyyspäivän aattona reilut 160 ylöjärveläistä kahdeksasluokkalaista juhlisti 101-vuotiasta Suomea Koulutuskeskus Valossa. Ylöjärven kaupungin nuorisopalveluiden järjestämä gaalailta oli täynnä ohjelmaa. Illan pääesiintyjä mentalisti Jose Ahonen häkellytti ajatustenlukutaidoillaan.

Kahdeksasluokkalaiset juhlivat itsenäisyyspäivää tyylikkäästi.

Itsenäisyyspäivän gaala järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kahdeksasluokkalaisille.

– Viime vuonna gaalaa ei järjestetty. Nyt meillä oli mahdollisuus tuoda se takaisin uudella konseptilla. Aiempina vuosina juhla on järjestetty rajatummalle kohderyhmälle, nyt kenellä tahansa ikäryhmän edustajalla on mahdollisuus osallistua. Haluaisimme tehdä tästä jokavuotisen perinteen kahdeksasluokkalaisille, nuoriso-ohjaaja Maiju Lamminmäki kertoi.

Gaalan tarkoituksena on tarjota nuorille hieno juhla, jossa he voivat opetella juhlaetikettiä.

– Tässä juhlitaan Suomea ja kahdeksasluokkalaiset pääsevät kunnon juhliin. Samalla harjoitellaan aikuismaista juhlatilaisuuksissa käyttäytymistä ja sitä millaista siellä on, Ylöjärven kaupungin vapaa-aikajohtaja Sami Yli-Pihlaja kertoi.

Yli-Pihlaja totesi tyytyväisenä, että nuoret osasivat käyttäytyä hyvin. Hän laittoi merkille, että monet olivat satsanneet juhlaan.

– Pukukoodina on juhlava, mutta olemme halunneet painottaa sitä, että siistit vaatteet riittävät, jos pukua ei ole, Lamminmäki sanoi.

Ilta täynnä ohjelmaa

Uusi nuorisovaltuusto kukitettiin juhlassa.

Vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Tapani Tienari kertoi avajaispuheessaan itsenäisen Suomen vaiheista oman sukuhistoriansa kautta ja puheensa lopuksi lupasi parinsadan todistajan läsnäollessa tehdä skeittiparkin avauslaskun vuonna 2020. Skeittialueelle on varattu määräraha ja paikka Valon läheisyyteen.

Gaalaillan juonsivat Peppiina Helin ja Roope Hulkkonen. Helin kertoi, että päätyi juontajaksi Teatteri Jakkaran kautta.

– On mukavaa olla järjestämässä tätä juhlaa ja olla yksi tärkeä osa tapahtumaa. Tässä saa kokemusta esillä olemisesta, hän iloitsi.

Gaalassa tarjoiltiin Tredun opiskelijoiden valmistamia maukkaita cocktail-herkkuja. Musiikista vastasi Pirkanmaan Musiikkiopisto. Gaalassa esiintyi Studio Moven Epic Bandanas -tanssiryhmä ja nuorisovaltuuston vaihto tapahtui juhlavissa merkeissä.

Juhlamieltä ja iloa itsenäisestä Suomesta

Peppiina Helin ja Roope Hulkkonen olivat gaalaillan iloiset juontajat.

Jimi Skutt, Riku Rantanen, Ville Luoma ja Ilmari Cohen juhlivat iltaa kaveriporukassa.

– On kivaa, että meillä on oma maa ja saadaan olla täällä rauhassa, Skutt tiivisti nelikon ajatukset Suomen itsenäisyydestä.

Jonna Kuusitaipale, Tuisku Ylitalo ja Venja Lahdenperä totesivat että itsenäisyyspäivä on iso asia, joka koskee suomalaisia sukupolvien yli. Itsenäisyyspäivän suunnitelmiin kuului muun muassa Linnan juhlien katselu televisiosta.

Mentalisti hämmensi gaalayleisön

Illan pääesiintyjä oli Sinetti Säästöpankin sponsoroima mentalisti Jose Ahonen. Hänen aivonystyröitä kutkuttava shownsa piti yleisön tiukasti otteessaan reilun puolen tunnin ajan.

Enna Mäkinen oli yksi lavalle päässeistä vapaaehtoisista. Häntä Ahonen pyysi muistelemaan jotakin lomamatkakohdetta ja esitti siitä kysymyksiä. Mäkinen ei vastannut kysymyksiin ääneen. Ahonen aavisti hänen ajatuksensa ja kirjoitti ne paperille, jonka hän sitten näytti yleisölle.

Tämän jälkeen Mäkinen kertoi vastauksensa ääneen. Yleisön joukosta kuului hämmästyneitä kommentteja, kun Ahonen tiesi oikean vastauksen kerta toisensa jälkeen.

– Siisti kokemus, kommentoi Enna Mäkinen kokemustaan lavalla, kun mentalisti Jose Ahosen tulkitsi hänen ajatuksiaan.

– Hän arvasi varmaan mitä ajattelin, en tiedä miten hän sen teki, Mäkinen ihmetteli mentalistin taitoja.

Ahonen vietti nuorten kanssa aikaa vielä varsinaisen esiintymisen jälkeen. Paul Pellas pääsi kokemaan mentalistin ajatustenlukutaidot korttipakan ääressä.

– Valitsin ensin yhden kortin pakasta ja se laitettiin takaisin pakkaan. Kortit eliminoitiin yksi kerrallaan ja lopulta pöydällä oli kaksi korttia. Niistä sitten piti valita kumpi oli oikein ja hän arvasi oikein, Pellas kertasi.

Juhlan lopuksi järjestettiin arvonta, johon paikalliset yritykset olivat lahjoittaneet palkintoja.

– On ollut mahtava juttu, että yritykset ovat lähteneet mukaan. Saimme tosi kivoja palkintoja, Lamminmäki iloitsi.

– Saamme nuorten palautetta juhlasta Nuorten Ylöjärvi -sovelluksen kautta, jota lanseeraamme tässä samalla. Toivon mukaan tulee hyvää palautetta, Lamminmäki lisäsi.

Venla Herva, Tytti Kujala ja Jemina Sukuvaara kertoivat, että yksi illan kohokohdista oli kuvausseinä, jonka edessä sai käydä ikuistamassa itsensä ja kaverinsa.

– Olin ihan varma että pystyn huijaamaan, mutta en onnistunut, kertoi Paul Pellas (edessä oikealla) ja ihmetteli miten mentalisti Ahonen arvasi oikein hänen valitsemansa kortin.

Nuorisopalveluiden Carita Rantanen ja Maiju Lamminmäki osallistuivat gaalaillan järjestelyihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?