Hieno mahdollisuus: optikon saa kotikäynnille

Onko sinun hankala päästä kotoasi pois? Optikko tekee näönmittausta myös kotioloissa esimerkiksi vanhuksille ja liikuntarajoitteisille.
Ylöjärven näkökeskus, optikko, Tiina Haukipää (kuva: Iiria Lehtinen)

Tiina Haukipää tekee kotikäyntejä joka toinen viikko ja tekee niillä muun muassa näöntarkastuksia ja silmänpaineiden mittausta.

Optikko-yrittäjä Tiina Haukipäätä pyydetään välillä asiakkaan luo, kun esimerkiksi liikuntarajoitteinen henkilö ei pääse kotoaan Ylöjärven Näkökeskukseen.

– Pisimmän ja ehkä erikoisimman kotikäyntini olen tehnyt saareen mökkinaapurilleni 80-vuotiaalle Inkerille, kertoo Haukipää.

Haukipää on tehnyt kotikäyntejä myös muun muassa vanhainkoteihin, parkinsonin taudista kärsineelle henkilölle sekä pariskunnalle, joista toinen on omaishoitaja ja toinen omaishoidettava.

 

Tiina Haukipää teki ensin kotikäyntejä satunnaisesti, kunnes havahtui keväällä siihen, että väestö ikääntyy ja kotiin saatavan palvelun tarve lisääntyy.

– Kotikäynneille on varattu yksi kokonainen päivä joka toinen viikko.

– On helpompaa, että minä käyn näiden asiakkaiden luona, kuin että heidän tarvitsisi saada saattaja mukaan ja tulla taksilla luokseni.

– Saan hyvän mielen asiakkaiden iloisista ilmeistä, kun näkökyky saadaan paranemaan.

Haukipää tekee kotikäynneillä esimerkiksi näöntarkastuksia ja silmänpaineiden mittausta.

Glaukoomaa sairastavien, jotka ovat Taysissa hoitosuhteessa, tulee mittauttaa silmänpaine aika ajoin. Silmänpaineen mittaus on nopea toimenpide, jonka voi tehdä hyvin myös asiakkaan kotona, jos liikuntakyky on rajoittunut.

Tilaa optikko kotikäynnille! Hinta alkaen 35 euroa. Puh. 03-348 5530.

 

Digitaalinen suurennuslasi suurentaa tekstin moninkertaiseksi

Oletko tutustunut vielä digitaaliseen suurennuslasiin? Siitä saa huomattavan avun, kun silmälaseilla ei enää pysty näkemään riittävän hyvin.

Tiina Haukipää sai jonkin aikaa sitten toimeksiannon asiakkaaltaan etsiä vanhanajan lasista suurennuslasia – nykysuurennuslasit kun tehdään kaikki muovista.

Sellaista ei kuitenkaan löytynyt edes Pariisin silmälasimessuilta. Sen sijaan Haukipää törmäsi messuilla johonkin vielä parempaan: digitaaliseen suurennuslasiin.

 

Ylöjärven näkökeskus, optikko, Tiina Haukipää (kuva: Iiria Lehtinen)

Kuvassa on kaksi erilaista digitaalista suurennuslasia, jotka suurentavat kohteen moninkertaiseksi.

Ylöjärven Näkökeskuksen valikoimissa on nyt kahdenlaisia Eschenbach-merkkisiä digitaalisia suurennuslaseja.

Ne voi asettaa kuvan tai tekstin päälle, jolloin laite suurentaa kohteen napinpainalluksella esimerkiksi kaksi, viisi tai kaksitoista kertaa suuremmaksi.

Digitaalisen suurennuslasin etuna on se, että teksti ei muutu reunoiltaan epäselväksi, kuten tavallisissa suurennuslaseissa. Suurennettava alue on myös tavallista isompi, jolloin laitteen paikkaa ei tarvitse koko ajan siirtää.

 

Toisen näistä digitaalisista suurennuslaseista voi myös kytkeä televisioon tai tietokoneen näyttöön niin, että kohde näkyy suurennuslasin sijaan näyttöruudulla.

Näin tekstin tai kuvan pystyy näkemään vieläkin isompana ja isomman alueen kerralla.

– Digitaalisten suurennuslasien avulla pystyy myös kirjoittamaan, kun suurennuslasin kääntää pystyasentoon, kertoo Tiina Haukipää.

Optikko-yrittäjä vinkkaa, että digitaaliset suurennuslasit ovat esimerkiksi oivallisia joululahjoja, joista lahjansaaja saa iloa vuoden jokaisena päivänä lukiessaan.

Digitaaliset apuvälineet ovat tervetullut vaihtoehto, jos vaihtoehtona on joko lopettaa lukeminen kokonaan tai hankkia apulaite.

Ylöjärven Näkökeskus Mastontie 2:ssa on auki seuraavasti:

ma: 10–18

muut arkipäivät: 9.30–17.30

parittomien viikkojen lauantait: 10–14)

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?