Hyvin taistellut YIlves lahjoitti voiton hermoilemalla

Ylöjärven Ilves kohtasi Naisten Futsal-Liigan kärkijoukkueen Tampereen Ilves FS:n lauantaina vieraskentällä. Haastajana otteluun lähteneen YIlveksen raju taistelu ei riittänyt ihan loppuun asti vaan kotijoukkue vei pisteet lukemin 4–1 (0–1).

YIlveksen Esra Erden ja Ilves FS:n Emilia Jokisalo taistelevat pallosta. (Kuva: Esa Norvia)

Haastajan asema antoi YIlvekselle vahvan startin, kun Esra Erden runnoi jo toisella otteluminuutilla pallon kotijoukkueen maaliin. Ilves FS:n pelinrakenteluun kylmäpäisesti suhtautunut YIlves piti tamperelaiset pois tulostaululta ensijakson loppuun asti.
Toisen jakson alkuminuutit vahvasti rynnistänyt suosikkijoukkue sai vieraat tekemään paniikkiratkaisuja, joista Ilves FS siirtyi käytännössä ilmaiseksi johtoasemaan ja kuskin paikalle ottelussa.
Katsomoon saattoi tarkkakorvainen kuulla sen kuuluisan selkärangan naksahduksen. Pelin luonne kääntyi kotijoukkueen pallonhallinnaksi YIlveksen prässipelin kaivatessa lisää tehoa.
Paikallisottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon, mikä kertoo ennen kaikkea YIlveksen onnistuneesta maalivahtipelistä kenttäpelin taannuttua toisella jaksolla ja toki myös siitä, kuinka suuri osuus henkilökohtaisella hermokontrollilla on lopputulokseen.

YIlveksellä terävä alku

YIlves onnistui jo ottelun ensimmäisellä puoliminuuttisella horjuttamaan sarjan kärkijoukkueen itseluottamusta, kun Esra Erden laukoi voimalla pallon ohi Ilves-maalia vartioineen Lilli Sandströmin.
Valitettavasti pallo vielä tällä kerralla kimposi takatolpasta maaliviivaa hipoen rajapotkuksi. Hyvällä liikkeellä vapaaseen paikkaan hakeutunut Erden ei kuitenkaan erehtynyt toisesta paikastaan ajassa 1.59 tuikatessaan Sini Sutisen pitkän syötön verkon perukoille ohi Sandströmin.
Jakson edetessä molemmilla joukkueilla oli hyvät mahdollisuudet maalintekoon, mutta Saara Viitanen YIlveksen maalilla torjui Sandströmin lailla kaikki loppujakson yritykset. Tauolle mentiin hieman yllättäen YIlveksen johdossa.
Ilves FS tuli toiselle jaksolle huolellisemmin, kuin avausjaksolle, mikä loi painetta YIlvekselle.
Vaarattoman tuntuinen nosto kohti Viitasen vartioimaa maalia johti YIlveksen pahaan kommunikaatiovirheeseen, jonka seurauksena pallo törkittiin Matilda Herraselle parhaaseen maalintekosektoriin. Herrasen laukaus vielä torjuttiin, mutta Tiina Pöyry jatkoi irtopallon helposti YIlveksen maaliin ajassa 21.38.
Lopullisesti kotijoukkueen jouluvalot syttyivät, kun pari minuuttia myöhemmin pallo ohjautui YIlveksen puolustajan ohjaamana omaan maaliin ajassa 23.23. Johtoaseman livettyä käsistä helpolla tavalla Yilves ei enää saanut otetta peliin kotijoukkueen kontrolloidessa ottelua johtoasemassa.
Ajassa 26.33 kotijoukkue lisäsi johtoaan Emilia Jokisalon onnistuneella ohjauksella maalin edestä.
YIlves haki kavennusta nostamalla Viitasen mukaan hyökkäyksiin. Ylivoimapelaaminen tarjosi ennen pitkää Ilves FS:lle mahdollisuuden iskeä pallo tyhjään YIlveksen maaliin. Maalivahti Sandströmille annettu helppo sylipallo päätyikin välittömästi komeassa kaaressa vierasmaaliin. Sandströmin tekemä maali syntyi ajassa 37.56.

YIlveksen liigapelit jatkuvat 15. joulukuuta jolloin ylöjärveläisryhmä kohtaa kotikentällään ACEn.
Jo kuitenkin ennen tuota kamppailua YIlves ja ACE iskevät yhteen Urheilutalolla
Futsal Cupin ottelussa 5. joulukuuta kello 20. ACE on tälläkin kaudella liigan kärkinelikössä. YIlvekselle lankeaa haastajan osa ja kotikenttä.

ANTTI REPONEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?