Aihe ja sisältö ratkaisee, ei politiikka

Seurakuntavaalit ovat takana. On jälkipelien aika. Ylöjärvellä nähtiin mielenkiintoinen vaali, jossa kirkkovaltuusto sai 15 uutta luottamushenkilöä. Vaalikeskustelu oli etenkin sosiaalisessa mediassa jokseenkin vilkasta, vaikka iso osa kansasta ei vaaleille lämmennyt. Äänestysprosentti jäi jälleen kerran vaatimattomaksi.
Hivenen kirkon asioista keskusteltaessa häiritsi jälleen eri aiheiden politisoituminen. Kenties eduskuntavaalien läheisyys tuo mielipiteisiin tietyn värin. Se on ymmärrettävää, vaikka näkyvyyden hakeminen vaikuttikin välillä irtopisteiden metsästykseltä. Toisaalta tänä päivänä ehdokkaan on pakko näkyä, jotta äänestävä kansa hänet huomaa.
Ylöjärven Uutisetkin oli luonnollisesti mukana kertomassa vaaleista ja antamassa tilaa mielipiteille. Paikallislehdessä oli 7. marraskuuta 12-sivuinen vaaliteema, joka sisälsi toimitettuja juttuja sekä ilmoituksia. Vielä viime viikolla julkaisimme lisää vaalijuttuja ja tietenkin vaalimainoksia.
Parin viikon sisällä olemme saaneet jonkin verran palautetta poliittisen kentän kaikilta suunnilta. Välillä olimme liikaa oikealla, välillä vasemmassa laidassa, välillä liian keskellä tai sitten aivan liian vihreitä.
Toisaalta oli hieno huomata, että seurakuntavaalit herättävät tunteita. Vähän se toki ihmetyttää, miksi suurimmat purkaukset tulevat politiikan tekijöiltä, kun kyse on kirkon asioista.
Ylöjärven Uutiset harkitsee aina aihe ja sisältökohtaisesti, mistä juttuja kirjoitamme. Emme suosi, emmekä toisaalta sorsi mitään tai ketään. Lehti on sitoututumaton, riippumaton ja pyrkii tasapuolisuuteen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jättäisimme jonkin mielenkiintoisen jutun tekemättä siksi, että joku ryhmä on saanut aiemminkin näkyvyyttä
Teemme lehden sisällöstä päivittäistä arviointia.Kaiken arvostelun keskellä kannattaa muistaa, että mekin voimme tehdä virheitä ihan niin kuin kaikki tekevät. Lehden toimitus on kuitenkin täynnä ihan tavallisia ihmisiä, vaikka ammattilaisia työssään ovatkin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.