Kaisla kesytti keilat ja löysi avaimen menestykseen

Pronssia paniikista huolimatta

Ylöjärven Iskun joukkue Kaisla loikkii kehityksessä eteenpäin hurjaa vauhtia eteenpäin. Vuoden alusta kovatasoiseen 14–16-vuotiaiden kilpasarjaan noussut joukkue on napsinut hyviä sijoituksia kaikista syksyn kisoista.

Kaisla onnistui jälleen hyvin, vaikka kutsu matolle tuli luultua aiemmin. (Kuva: Ida Sulku)

Joukkueen kapteeni Milla Pihlajamäki on luonnollisesti asiasta innoissaan.

– Itselleni on tullut tästä kaudesta hyvä fiilis. Olemme kehittyneet tämän kauden aikana ja se on näkynyt pisteissä, sijoituksissa, valmentajissa ja meissä itsessämme. Olemme saaneet tehtyä paljon siistimpiä suorituksia kuin ennen. Meille on tällä kaudella tapahtunut myös paljon uutta. Olemme saaneet uuden valmentajan ja uuden välineen, keilat. Keilat olemme saaneet koulutettua ja kisoissa olemme välttyneet suurilta pudotuksilta.

Valmentaja Jenni Riihiluoman mukaan tuleminen on tuonut vaihtelua ja paljon hyviä ideoita treeneihin ja ohjelmantekoon. Hän valmentaa joukkuetta yhdessä Ida Sulun, Janica Niemelän ja Miisa Kauppilan kanssa.

Joukkueen tavoitteina syyskaudelle oli saada paremmat pisteet kuin keväällä ja voimistella siististi.

– Olemme kehittyneet paljon viime kaudesta ja olemme saavuttaneet tavoitteemme: kisoissa on saatu tehtyä siistejä suorituksia ja saavutettu ennätyspisteet, varakapteeni Iida Laaninen kertoo.

Viime sunnuntaina Kaisla osallistui Tampereella TV Open –seuracupiin.

Ohjelmaan oli tehty pieniä korjauksia viime kisojen palautteiden pohjalta ja innolla lähdimme katsomaan, miten muutokset onnistuisivat kisoissa ja vaikuttaisivat pisteisiin, valmentaja Ida Sulku kertoo.

Kisoissa itse suoritus ei sisältänyt isompia virheitä, mutta kokonaisuudessaan suoritus oli hyvin jännittynyt ja epävarma. Tähän vaikutti tietysti osaltaan se, että Kaisla kuulutettiin matolle kaksi suoritusta aikaisemmin, kuin joukkue oli varautunut. Tämän vuoksi joukkue juoksi matolle ilman mitään henkistä valmistautumista, joka on Kaislan kohdalla todettu erittäin tärkeäksi. Tähän nähden joukkue saa olla tyytyväinen, ettei suoritukseen tullut paniikin takia isoja virheitä, ja pisteetkin nousivat jälleen ennätyslukemiin 15,550.

Komeilla pisteillä Kaisla sijoittui sarjansa kolmanneksi. Nousujohteista kautta on hyvä jatkaa vielä kolmiin kisoihin, joissa tavoitellaan yhä yhtenäisempää suoritusta. Eniten perhosia vatsaan tuo pääkisa joulukuun alussa.

– Tuntuu hienolta lähteä parin viikon päästä oman sarjan mestaruuskisoihin Imatralle. On hyvät fiilikset, vaikka vähän jännittääkin kisan kova taso, Iida Laaninen pohtii.

Joukkuevoimistelijat näkevät parantamisen varaa omassa osaamisessaan.

– Vaikka olemme jo kehittyneet paljon, on myös vielä paljon korjattavaa. Ilmaisua tällä kaudella ei ole juuri näkynyt ja ryhtikin voisi olla paljon parempi ja ylväämpi. Toivoisin, että saisimme vielä tällä kaudella korjattua ohjelmaamme ja tehtyä suorituksia, joista tulee hyvä fiilis meille itsellemme sekä valmentajillemme, Milla Pihlajamäki analysoi.

Imatralla Kaislan tavoitteena on finaalipaikka ja onnistunut suoritus. Joukkue harjoittelee kolmesti viikossa noin kolme tuntia kerrallaan.

MARIA NUMMELA

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.