Ryhdin B-tytöt takaisin SM-sarjan A-pooliin

Ylöjärven Ryhdin edelleen vajaan kokoonpanon kanssa kamppailevat B-tytöt kokoontuivat Siivikkalan koulun saliin taistelemaan noususta takaisin A-Pooliin.

Passari Helmi Merinen tarjoilee lyöntipaikan keskitorjuja Adele Selkeelle. (Kuva: Markku Köykkä)

Tavoitteen tiedettiin olevan kova, sillä vastaan asettuivat Pihtiputaan Plokin kivenkovan lyöntivoiman omaava joukkue, Kuortaneen Lentopallon erittäin tehokkaasti puolustava joukkue sekä jo edellisessä pooliturnauksessa Ryhdin kohtaama, hurjan syötön hallitseva Mikkelin Passarien joukkue.

Ensimmäisenä Ryhtiä vastaan asettuivat Kuortaneen tytöt. Pelistä muodostui todellinen trilleri. Ryhti hoiti selvällä ja lähes virheettömällä pelillä ensimmäisen erän, mutta toiseen erään Kuortane keräsi taistelutahdon kattoon ja vei sen nimiinsä.

Kolmannessa ja ratkaisevassa erässä nähtiin aivan huimaa puolustuspeliä verkon molemmin puolin. Molemmat joukkueet saivat mahdollisuuden ottelun katkaisemiseen, mutta pallo poltteli näpeissä ja kummankin joukkueen ensimmäinen ottelupallo päätyi epäonnistuneeseen peippiin. Lopulta Ryhdin keskitorjuja Adele Selkee otti ohjat käsiin ja päätti erän ja ottelun Ryhdin 2–1-voittoon.

Pienen tauon jälkeen Ryhdittäret lähtivät haastamaan Pihtiputaan tyttöjä. Plokin tiedettiin tulevan hurjalla hyökkäysvoimalla, mutta ennakkotiedosta huolimatta Plokin hyökkäysvoima yllätti ja se vei ensimmäisen erän selvin luvuin nimiinsä.

Toisen erän alussa Ryhdin vastaanotossa oli pientä haparointia ja Ploki pääsi jo kahdeksan pisteen etumatkalle. Ryhti päätti kuitenkin vielä taistella C-tytöistä lainatun passarin Helmi Merisen hienoilla suorituksilla.

Ryhti nosti itsensä takaa-ajoasemasta tasatilanteeseen 21–21. Kovasta taistelusta huolimatta Ploki oli parempi ja vei toisenkin erän nimiinsä 25–22 ja näin koko pelin 2–0.

Jännitys säilyi turnauksessa loppuun asti, sillä Ryhdin viimeisessä pelissä Mikkelin Passareita vastaan panoksena oli kolme vaihtoehtoa. Voitto takasi nousun takaisin A-pooliin, 2–1-tappio tietäisi säilymistä B-poolissa ja 2–0-tappiolla Ryhti tippuisi C-pooliin.

Ylöjärveläistytöt olivat kuitenkin päättäneet, ettei mitään jätetä sattuman varaan. Inka Sairiala aloitti pelin kovalla syötöllä ja pommitti Ryhdin heti neljän pisteen karkumatkalle. Ryhti voitti ensimmäisen erän murskaluvuin 25–13.

Toisen erän aloitti Passarit kovalla syötöllä ja nappasi jo neljän pisteen etumatkan. Tästä kimpaantuneena Ryhdin tytöt pistivät isompaa vaihdetta silmään, tehostivat keskihyökkäystä ja käänsivät pelin itselleen. Lopulta Ryhti ei antanut Passareille mahdollisuutta vaan vei erän 25–17. Koko peli näin Ryhdille 2–0 ja joukkue palasi A-pooliin.