YIlves haki tärkeät pisteet Jyväskylästä

YIlves onnistui ensimmäistä kertaa ottamaan voiton Liikunnan Riemulta keskisuomalaisten kotikentällä. Voiton myötä YIlveksen sijoitus Naisten Futsal-Liigan keskiryhmässä tukevoitui. Ero kärkeen kaventui kuuteen pisteeseen.

Elisa Ilottu (13) piti muiden ylöjärveläispelaajien tapaan hallinnan vierasjoukkueella. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

Kotijoukkue Riemun sarjatilanne synkkeni entisestään, kun kauden avauspisteet jäivät edelleen saamatta. Ottelun lopputulos 1-2 (0-1) kertoo, ettei tällä kertaa nähty futsalmaisia maalijuhlia.
Maalintekonsa kanssa aiemmissa otteluissaan tuskaillut YIlves ei vieläkään saanut juonen päästä kiinni. Hyvin toimiva keskialueen pallonhallintapeli piti YIlveksen kuskin paikalla läpi koko ottelun. Kotijoukkueen tiivis puolustusmuodostelma ei kuitenkaan tarjonnut vapaalippuja parhaille maalintekopaikoille. Siispä YIlves teki tällä kerralla tulosta kaukolaukauksilla.
YIlves siirtyi johtoon ajassa 15.11. kun Riia Seppälä laukoi näyttävästi lähes puolesta kentästä liigauransa avausmaalin. Pallo viuhui maalin takanurkkaan rajapotkun jälkitilanteesta.
Loppujakson ajat YIlves kunnioitti kotijoukkueen puolustusta ja piti oman maalin takaiskuitta, joten tauolle mentiin niukassa vierasjohdossa.
Toinen jakso eteni ensimmäisen kaltaisena keskialueen pallotteluna. YIlves etsi koko ajan pääsyä kotijoukkueen puolustavan muodon sisään.
Riemun Heidi Malkki oli käytännössä YIlveksen ainoa uhka. Tuulennopea Malkki karkasi toistuvasti vierasjoukkueen puolustukselta, mutta onnistui vain kerran ohittamaan YIlves-maalia vartioineen Helena Unkurin. Kuljetus kentän poikki ja millimetrin tarkka laukaus takatolpan kautta maaliin toi Riemun tasoihin ajassa 25.16.
Kapteeni Sini Sutinen osoitti tehoiltaan nihkeästi edenneen ottelun loppua kohti johtajuutta ja laukoi voittomaaliksi jääneen kaukolaukauksen takatolpan kautta Riemun maaliin. Peliä oli tuolloin jäljellä yhdeksän minuuttia.
Riemun yritykset tasoittaa peli kulkivat pääasiassa Malkin kautta. Sutisen vartioinnissa karkumatkat loppuivat vaikka poikkeuksellisen kova kiire Sutiselle välillä tulikin. Kotijoukkue ei luottanut ylivoimapeliinsä, joten viime minuutit YIlves sai pelata tasakentällisin.
YIlves pääsi siis kotimatkalle kolme pistettä mukanaan. Samalla ylöjärveläiset katkaisivati pisteettömän ja maalittoman notkahduksensa.
Henkselien paukutteluun ei YIlveksellä ole vielä aihetta, kun hyökkäyspelistä puuttuu pelirohkeus. Peruskuvion mukaisesti puolustanut Riemu sai olla mukavuusalueellaan, kun YIlves pallotteli kiltisti keskiviikan tuntumassa.
YIlves kohtaa seuraavassa ottelussaan sunnuntaina 11.11 klo 18.00 Urheilutalolla voittoputkessa etenevän viime vuoden mestarijoukkueen GFT:n. Ylöjärven Uutisten isännöimään Isänpäivän otteluun on kaikilla isillä vapaa pääsy.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.