Ryhdin A-tytöt neljän parhaan joukkoon

Ylöjärven Ryhdin A-tytöt onnistuivat komeasti kovassa turnauksessa ja nousivat SM-sarjassa neljän parhaan joukkueen lohkoon.

Ryhdin hyökkäyspeli toimi hyvin etenkin verkon laidoilta.

Ryhdillä oli vuorossa kotiturnaus, jossa ratkottiin siis isoja asioita. Ryhtiä vastaan asettuivat Rovaniemen WoVo, Pihtiputaan Ploki ja Vilppulan Tähti. Ryhti lähti turnaukseen pienoisena ennakkosuosikkina, mutta joukkueessa asiasta ei keskusteltu.

Ensimmäisessä ottelussa Ryhti sai vastaansa viime vuoden mestarijoukkue WoVon. Vastustaja tuli peliin syöttö edellä ja välillä se onnistui hyvin. Ryhti sai kuitenkin myös oman syötön kulkemaan, joten erässä tappioasema vaihtui niukkaan mutta ansaittuun erävoittoon. Ryhdin valmentajan Timo Jäärnin kenties uran suurin vaihtorumba onnistui myös sekoittamaan vastustajan ajatuksia.

– Tällä tasolla syöttö vaikuttaa todella paljon pelin kulkuun ja sitä pyritään pitämään laadukkaana. Jos syöttö on vastaanotolle helppo, hyökkäys saadaan vietyä yleensä vain yhtä torjujaa vastaan, Jäärni sanoi.

Toisessa erässä Ryhdin hyvänolon tunne tilanteessa 19–14 osui omaan nilkkaan. WoVo vei erän niukast 23-25.

Kolmannessa erässä Ryhdin pelaajat ottivat ohjat käsiinsä. Ryhdin kauden uusi kasvo Veera Paloniemi aloitti hienon syöttöputken ja tilanne oli hetkessä 6–1 . Tästä rovaniemeläiset eivät enää toipuneet. Ryhti voitti erän 15–7 sekä koko pelin erin 2–1.

Seuraava Ryhdin vastustaja oli vaarallinen Ploki. Ottelun alla oli peräti neljän tunnin tauko. Tauko ei sopinut Ryhdille vaan Ploki vei erää aina tilanteeseen 12–22 saakka. Erän viime hetkillä Ryhti sai syötön toimimaan. Jemina Jäärni ja Hämeenlinnan mestaruusliigajoukkueesta Ryhdin riveihin pelaamaan päässyt Laura Laukkanen onnistuivat syöttöputkessaan, kun torjuntapeli ja jatkopallohyökkäys toimivat hyvin.

Emilia Hännisen tilalle tullut Inka Yläkangas teki vielä kolme pistettä, joiden myötä Ryhti nousi tilanteeseeni 22–23. Tästä 10 pisteen noususta huolimatta Ploki vei erän ansaitusti 22–25.

Toinen erä alkoi Plokin hyvällä syöttöpelillä. Tilanne oli nopeasti 1–5, kun Ryhdin vastaanotto hapuili. Ylöjärveläiset saivat kuitenkin nopeasti otteen ja erän loppu eteni Ryhdin hallinnassa.

Hyökkäyspeliä säesti passari Veera Nikkilä. Jemina Jäärni ja Inka Yläkangas tykittivät puolestaan laidoilta. Erän loppunumerot 25–21 taituroi Ryhdille keskitorjuja Adele Selkee.

Viimeinen erä oli passari Nikkilän, yleispelaaja Jäärnin ja keskipelaaja Laura Laukkasen näytöstä. Laukkasen viisi ja Jäärnin neljä tappolyöntiä sekä tietenkin koko joukkueen hyvä esitys toivat erävoiton 16–14 ja koko ottelun voiton erin 2–1.

– Myös liberot Senni Virtanen ja Inka Sairiala pelasivat hienosti. He hakivat pahoja puolustuspalloja ,jotka pohjustivat monipuoliset hyökkäykset, Timo Jäärni totesi.

Viimeiseen peliin Ryhti lähti hieman tavanomaisesta poikkeavalla kokoonpanolla. Ryhti piti pelin Vlippulaa vastaan täysin omissa käsissään. Veera Nikkilä aloitti passipelin hienosti ja Veera Paloniemi hoiti sen jälkeen.puolet ottelusta yhtä hienosti. Laitahyökkäyksissä Inka Yläkangas, Emilia Hänninen ja Salli Joutsenvirta tekivät tehokasta jälkeä.

Koko Ryhdin joukkue esiintyi edukseen kotiturnauksessa (Kuvat: Ylöjärven Ryhti)

Keskipelaajat Miia Köykkä ja Kiia Sylvelin esiintyivät myös edukseen. Varsinkin Köykän syötöt aiheuttivat kaaosta Vilppulalle. Hakkurina esiintyi ensimmäistä kertaa Adele Selkee ja myös hän onnistui muutaman kerran hienosti.

Ryhdin joukkue nousi siis lohkon ylöspäin, kun joukkue selvitti tiensä SM-sarjan neljän parhaan joukkoon. A-tyttöjen turnaukset jatkuvat 24. marraskuuta Raahessa.

– Turnaus antoi paljon harjoitusideoita. Samalla varmistui kuitenkin myös se, että perusasiat ovat menneet joukkueessa eteenpäin. Perustaidot ratkaisevat peleissä paljon ja niin sanottujen turhien virheiden minimointi auttaa ratkaisemaan myös erävoitot, Timo Jäärni selvitti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?