YIlveksen maaliton putki sai jatkoa

Naisten Futsal-Liiga tarjosi odotetun kovan taisteluottelun lauantaina Ylöjärven Urheilutalolla. Edes kotikatsomon hurja kannustus ei kuitenkaan avannut Yilveksen maalihanoja. Musan Salama korjasi täyden pistepotin mukaansa paremman viimeistelytaitonsa ansiosta.

YIlveksen Elisa Ilottu (takana) yrittää pitää vieraiden Jenna Oksasta aisoissa. (Kuvat: Esa Norvia)

Vasta ottelun loppuminuuteilla lopullisen ratkaisunsa saanut ottelu päättyi tulokseen 0–3 (0–1).

Kauden paraskaan esitys ei tällä kerralla vienyt YIlvestä pisteille. Sairastupa oli vienyt kotijoukkueen terävimmän tuloskyvyn, eikä kaivattua vastuunkantajaa pelaavasta kokoonpanosta noussut esiin.
Tarkan ja tasaisen pelaamisen merkeissä edennyt kamppailu oli hienokseltaan YIlveksen hallinnassa. Vastaiskujen kautta tilanteensa rakentanut vierasjoukkue iski toisinaan vaarallisesti. Se ei kuitenkaan onnistunut aluksi näistä tilanteista ohittamaan Saara Viitasta YIlveksen maalilla.

MuSa onnistui kuitenkin ottamaan yliotteen ottelussa. Avausmaaliin johti ajassa 11.29 merkillinen episodi virheellisesti tuomitun rajapotkun jälkitilanteesta. Virheen myönsi myös erotuomari, mutta hän ei tilannetta korjannut. Näin tasaisessa ottelussa ei voi tapahtumaa aivan merkityksettömäksikään sanoa.

YIlves jatkoi takaiskusta huolimatta takaa-ajoasemassakin pallonhallintaa. Kentällä taisto oli tuimaa ja molempien joukkueiden virhetili täyttyi ennen ensijakson loppua.

YIlves pääsi vieraiden käsivirheen seurauksena hakemaan kympiltä pukukoppimaalia vain sekunteja ennen päätössummeria. Liian lähelle MuSan maalivahtia Siiri Liljaa suuntautunut laukaus tuli kuitenkin torjutuksi. Tauolle mentiin kotijoukkueen yhden maalin takamatkalla.

Toinen jakso käynnistyi YIlveksen vahvalla hyökkäysvaiheella, mikä piti vieraat pääasiassa puolustusasemissa. YIlveksen kyky jalostaa pallonhallinta maalitilanteiksi osoittautui vaatimattomaksi ja usein pallo karkasi vieraille ilman vaaraa maaliin menosta.

Molemmilla joukkueilla oli varmaotteisesti pelaava maalivahti. Vähämaalisessa ottelussa seuraavaa maalia saatiin odottaa aina 34. peliminuutille asti. Vierasjoukkueen Jessica Kannosto onnistui tuolloin tuikkaamaan pallon kolmen omaa maalia puolustavan YIlvespelaajan jalkojen välistä verkon perukoille.

Musan Netta Hannula (vas.) yrittää kiertää kotijoukkueen Ida Lohtanderia.

Pari minuuttia myöhemmin syntyi ottelun lopullinen ratkaisu. YIlveksen vahva pallonhallinta toisella jaksolla vaikutti ehkä siihen, että valmentaja Vesa Parviainen lähti rohkealla ratkaisulla tavoittamaan vieraiden karkumatkaa.

YIlveksen hetkeä aiemmin käynnistämä ylivoimapeli petti kuitenkin pahasti maajoukkueessakin maalitykkinä esiintyneen Netta Hannulan katkaistua heppoisen poikkisyötön ylivoimakuvion pohjalla Hannulan tyhjiin sijoittama maali syntyi ajassa 36.04.

Väsymättä loppuun asti omiaan kannustanut kotiyleisö näki YIlvekseltä taistelupelin, mutta myös tuskan maalinteossa. Loppuminuuttien aikana ei enää uutta rynnistystä saatu aikaan, joten pisteet karkasivat Poriin.

Epäilemättä YIlveksen harjoittelun painopiste siirtyy hyökkäyspään tilanteisiin. Jo ensi lauantaina maalijyvä testataan uudelleen, kun YIlves matkaa Jyväskylään kauden avauspisteitä kipeästi kaipaavan Liikunnan Riemun vieraaksi.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.