Riita eli pattitilanne

Vanhat työmarkkinapomot puhuivat usein aikoinaan hankalien asioiden ratkaistun aikalisällä ja uudella mielikuvan luomisella.
Toivottavaa olisi, ettei nyt kysymys olisi puhtaasti vallanhalusta, änkyryydestä, siltä se nyt haiskahtaa. Kuka sitten saa lakiesityksiä esitellä tässäkin maassa? Asian esittely eduskunnalle ei ole rikos. Eduskunta tässä maassa pitää valtaa – ja vastaa kansalle valinnoistaan – ja me vastaamme eduskunnan kokoonpanosta äänestäjinä.
Tosielämä antaa hyvän neuvon. Esimerkiksi asuntoa vuokrattaessa on mahdollista tehdä sopimus vuokrauksesta tietyksi ajaksi, esimerkiksi yhdeksi vuodeksi.
Uuden työntekijän voisi värvätä tietyksi ajaksi, koeajaksi, vuodeksi, puoleksi vuodeksi, ja sitten katsoa, molempia osapuolia kuunnellen, jatkuuko sopimus nimikkeellä ”toistaiseksi”, työsuhteessa, vakinaisena työntekijänä, yleisten jo sovittujen sääntöjen mukaisin irtisanomissäännöin vai ei. Tuo on toiminut hyvin, miksei sitten työmarkkinoilla? Nyt jäitä hattuun, näin kuuman kesän jälkeen.

Tuomo Isokangas

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.