Kaupunginjohtajan ehdotus: veroprosentti pysyy samana, vakiasuntojen kiinteistövero laskee, nuorille ilmainen ehkäisy

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvannon esitys ensi vuoden talousarvioksi on valmistunut.
Jarkko Sorvanto, kaupunginjohtaja, Ylöjärven kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus tekee talousarvioehdotuksensa kaupunginvaltuustolle lokakuun lopussa ja kaupunginvaltuusto päättää talousarviosta 5. marraskuuta.

Kaupunginjohtaja esittää muun muassa, että veroprosentti pysyy samassa eli 20,5:ssä ja että vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroa lasketaan.

Tilikauden ylijäämä olisi 1,3 miljoonaa ja investoinnit olisivat 13 miljoonaa. Kaupungin lainamäärä olisi 100,7 miljoonaa eli vajaat 2 800 euroa asukasta kohden. Lainamäärä laskisi hieman vuoden 2017 tilinpäätöksestä.

Lisärahaa kouluille ja sosiaalipuolelle

Lisärahaa laitettaisiin koulujen oppimateriaaleihin ja digilaitteisiin. Nuorten maksutonta ehkäisyä kokeiltaisiin ja katuvalojen yösammuttamisesta luovuttaisiin.

Varhaiskasvatuksen sijaisia vakinaistettaisiin ja Ylöjärvelle palkattaisiin muun muassa 4 uutta luokanopettajaa ja 2 koulupsykologia.

Sosiaalipuolella lisättäisiin lastensuojelun henkilöresursseja ja vammaispalveluihin palkattaisiin sosiaaliohjaaja.

Nuorison mielenterveysongelmiin vastattaisiin palkkaamalla sairaanhoitaja ja psykologi.

Viljakkalan kouluun liikuntasali

Suurimmat investoinnit olisivat Viljakkalan koulun liikuntasalin rakentaminen (kustannusarvio 1,6 miljoonaa), Kaurasmäen päiväkodin saneeraus ja Räikän saneerauksen valmistuminen.

Teiden rakentamiseen, perusparannukseen ja päällystämiseen osoitettaisiin 6,3 miljoonaa. Isoimpia hankkeita olisivat muun muassa Työläjärven alueen kunnallistekniikan rakentaminen, Heinikon teollisuusalueen kunnallistekniikka, Soppeenharjun kentän tekonurmen uusinta ja Yhtenäiskoulun kentän muutos- ja korjaustyöt.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?