Perheet tarvitsevat nyt tilaa hevosille

Ylöjärven asuntomarkkinoilla on mielenkiintoinen tilanne, sillä tällä hetkelä kysyntää on etenkin asunnoista, joiden yhteydessä on tilaa pitää hevosia.

Tommi Gustafsson (vas.) ja Ari Finnilä palvelevat asunnonostajia Ylöjärvellä kolmena päivänä viikossa.

Kovasti kaivataan yhden kahden hevosen talleja. On siis perheitä, jotka kyselevät taloa tai tilaa, jossa voisi pitää hevosia, Så-Koti Aulan yhteistyöyrittäjä Tommi Gustafsson kertoo.

Muuten Ylöjärvellä on asuntokaupan osalta hyvä markkinatilanne. Varsinkin haja-asutusalueen omakotitalot ovat nyt kysyttäjä. Ja keskustaankin on muuttajia.

– Lisäksi Ylöjärvellä on aika hyvin uudistuotantoa, joten uusista asunnoistakaan ei ole pulaa. Nytkin keskustassa näkyy aika paljon rakennusnostureita, SP-Koti Aulan myyntineuvottelija Ari Finnilä selvittää.

Ei paljon muutoksia

Asuntojen neliöhinnat ovat pysyneet Ylöjärvellä lähes muuttumattomina 12 viime kuukauden aikana. Keskimääräinen neliöhinta on tippunut 72 eurolla 2 308 euroon.
Omakotitaloneliöiden keskihinta on laskenut 120 eurolla 1 842 euroon. Paritalojen keskimääräinen neliöhinta on muuttunut eniten, sillä se on kohonnut 271 eurolla 2 543 euroon. Rivitalo- ja kerrostaloasuntojen neliöhinnat ovat pysyneet käytännössä ennallaan.

Kalleimmat neliöhinnat ovat Vihattulassa, Mettistössä ja keskustassa. Selvästi eniten kohteita on tarjolla Haavistolla.

Asuntojen markkinointiajat ovat keskimäärin pysyneet melko muuttumattomina. Tällä hetkellä asuntoa myydään keskimäärin 94 päivää, mikä on yhdeksän päivää enemmän kuin vuosi sitten. Nopeiten menevät kaupaksi rivitaloasunnot (keskimäärin 74 päivässä) ja hitaiten omakotitalot (keskimäärin 113 päivässä).

Lainansaanti tiukentunut

Ylöjärvelle rantautui äskettäin yksi uusi kiinteistönvälitystoimistokin, kun Sp-Koti-kiinteistönvälitysketju aloitti toimintansa Aito Säästöpankin tiloissa Soppeenmäessä.

– Meillä on täällä päivystys kolmena päivänä viikossa. Toki tapaamisen voi sopia muuhunkin ajankohtaan, Ari Finnilä kertoo.

Hänen mukaansa Sp-Koti aikoo kilpailla ennen kaikkea palvelulla.

– Lisäksi etunamme on hyvä paikallistuntemus, Tommi Gustafsson lisää.

Sekä Finnilä että Gustafsson ovat hieman huolissaan ihmisten asuntolainan saannista.

– Tuntuu vähän erikoiselta, että lainansaantia on tiukennettu, kun samaan aikaan ihmiset saavat muuta kautta helposti pikavippejä. Niitä pitäisi säännöstellä tiukemmin kuin pankkien toimintaa, Finnilä sanoo.

Gustafsson muistuttaa, että asunnon ostajat ostavat kuitenkin jotakin kiinteää, jolla on arvoa.

– Muutaman kerran on ollut tapaus, jossa lainakatto on tullut vastaan, koska asiakkaalla ei ole ollut tarpeeksi omaa rahoitusta. Ja pankit ovat alkaneet yhä enemmän valikoida, minkälaisia kohteita ne rahoittavat, Gustafsson sanoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.