Pieni virhe – iso haitta

Kun Apu-lehden verkkosivuilla Uuninpankkopoika-blogin alla kirjoituksia julkaiseva sosionomi ja oikeustieteen kandidaatti Saku Timonen kirjoitti Ylöjärven kaupungin kauppaavan orjatyötä, alkoi Ylöjärven työllisyyspalveluissa kiirastuli.
Kaupungin toiminta sai osan somekansasta varpailleen ja viranhaltijat saivat kuulla kunniansa.
Pahinta asiassa on se, että työllisyyspalveluiden työntekijät ovat saaneet myös uhkauksia.
Tässä lehdessä pureudumme tähän ongelmalliseen vyyhtiin. Avustava toimittajamme teki laajan tutkivan työn ja kävi ministeriössä asti selvittämässä, mistä tässä kaikessa on kyse.
Kaupungin kädet ovat olleet tavallaan sidotut, sillä virkavastuussa oleva virkamies ei ole voinut lähteä kilpahuutoon soliaalisessa mediassa eikä ole voinut ottaa asiaan kunnolla kantaa. Nyt Ylöjärven työllisyys- ja turvallisuuspäällikkö Pekka Mansikkamäki pääsee lehdessä ääneen.
Ääneen pääsevät myös blogisti Saku Timonen, sosiaali- ja terveysministeriön sosiaalineuvos, Ylöjärven työvalmennuskeskus Valpron työntekijät sekä kuntouttavassa työtoiminnassa mukana olevat työttömät.
Ehkä suurin painoarvo kannattaa antaa mielipiteille, jotka tulevat kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvien suusta. Omakohtainen kokemus on aina kaikista arvokkain.
Toivottavasti kohu nyt julkaistavan lähes nelisivuisen artikkelin myötä laantuu.
Kaiken tämän jälkeen kannattaa muistaa, että koko sotku lähti liikkeelle yhdestä pienestä mainoksesta, joka karkasi sosiaaliseen mediaan ilman kunnollista tarkistusta. Tämä kertoo, miksi tänä päivänä on niin kovin tärkeää miettiä kaksi kertaa, mitä asioita julkisuuteen päästää. Pienikin virhe voi saada aikaiseksi suuren vyöryn.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?