YIlves venyi riemukkaaseen voittoon kotisalissa

Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo oli prässätä suosikkijoukkueena pelanneen YIlveksen nurin, mutta kärsivällisesti uurastanut kotijoukkue vei lopulta voiton rangaistuspotkukilpailuun asti venyneessä naisten Futsal-Liigan trillerissä. YIlves oli lopulta KaDya parempi maalein 5–4 (1–2).

YIlveksen Ida Lohtander (24) karkaa Kampuksen Dynamon puolustajalta. (Kuvat: Kari Häkli)

Alkaneelle kaudelle naisten Futsal-Liigaan tuli sääntöuudistus, joka toi mukanaan viiden minuutin jatkoerän ja rangaistuspotkukilpailun. Tämä ottelu osoitti, että ainakin yleisö viihtyy jännityksen entisestään tiivistyessä tasaisten otteluiden loppuhetkillä.
Ottelun alkuminuutit mentiin YIlveksen hallinnan merkeissä. Ylhäältä prässännyt vierasjoukkue haki vielä tuntumaa ottelutempoon, joten YIlvekselle tuli maalipaikkoja tasaisella tahdilla. KaDyn maalivahti Martta Perälä oli kuitenkin ohittamaton.
Vieraiden koventunut prässi vaikeutti kotijoukkueen peliä ja vielä hieman haparoiden pyörinyt YIlveksen pelirotaatio oli herkkä pallonriistoyrityksille. YIlveksen uhkarohkea poikkisyöttö aiheutti pallonmenetyksen, jonka jälkitilanteesta vieraiden Saana Vestola iski KaDyn johtoon ajassa 5.13.
Vaikka kotijoukkue hallitsi lievästi pallollista peliä, ei vierasjoukkueen puolustukseen syntynyt aukkoja alkuminuuttien tahtiin. Vasta avausjakson puolivälissä YIlveksen uurastus palkittiin, kun joukkueen kapteeni Sini Sutinen pelattiin vapaaksi keskiviivan tuntumassa.
Tutuksi tullut kova pommi yläriman tuntumaan oli Perälälle liikaa ja pallo kaivettiin verkosta ajassa 9.45.
Vierailta löytyi kykyä nopeisiin hyökkäyksiin, jollaisen päätteeksi Maiju Syrjälä tuikkasi pallon vielä kerran avausjaksolla ohi YIlveksen maalivahdin Helena Unkurin. Tauolle mentiin vieraiden niukassa johdossa.
Toinen jakso alkoi YIlveksen kannalta murheellisesti, kun peliväline meni omasta pelaajasta kotirysään ajassa 22.17. KaDyn Anniina Ponkkonen toki teki vahvan esityön maalille, joka kasvatti vierasjohdon jo kahteen maaliin.

Ottelussa oli välillä kova tempo ja pelin painopiste vaihteli päästä päähän.

Takamatkalle joutunut YIlves ei luopunut opetellusta pelitavastaan, vaan pyöritti vääjäämättä harjoiteltuja kuvioita. Ne tuottivat onnistuessaan maukkaita tilanteita. Maalin makuun kotijoukkue pääsi jälleen jakson puolivälissä, kun Rosa Sirén onnistui pallon riistossa keskialueella ja tykitti jatkotilanteesta kavennusosuman takakulmaan ajassa 29.16.
Vauhtiin päästyään Sirén tasoitti pelin saman minuutin aikana ohjaamalla kulmapotkun maaliin ajassa 29.37.
Superhyvä YIlvesvaihe jatkui vielä hetken ja ajassa 30.23 Ida Lohtander sai kotiyleisön riemuksi siirtää YIlveksen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.
Tarvittiin siis vain noin minuutti kääntämään nihkeästi edennyt ottelu.
KaDy oli kuitenkin edelleen hyvin pelissä mukana. YIlveksen maalien jälkeinen yliyrittäminen johti Maiju Syrjälän onnistuneen harhautukseen ja tasoittavaan maaliin ajassa 32.54. Jakson loppuminuutit olivat jälleen tilanteita pullollaan, mutta tilastomerkintöjä ei enää varsinaisella peliajalla syntynyt. Edessä oli viiden minuutin jatkoerä.
Jatkoerä päättyi YIlveksen tolppalaukaukseen. Sen lähemmäksi maalin syntyä ei kumpikaan joukkue päässyt. Ratkaisu jäi rangaistuspotkukilpailuun, jossa YIlveksen Sini Sutinen ja Elisa Ilottu laukoivat pallon maaliin. Kun Helena Unkuri torjui kaksi vierasjoukkueen ensimmäistä laukausta, ei kolmatta laukojaa tarvittu.
YIlves säilytti siis hyvän aseman sarjan kärkijoukkueiden joukossa. Ensi lauantaina YIlves matkaa Tornioon, jossa se kohtaa kivikovan kotijoukkueen FTK:n.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.