Raitiotien yleissuunnittelu alkakoon

Ylöjärven kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että Ylöjärvi osallistuu raitiotien yleissuunnitelman käynnistämisen edellyttämiin jatkoneuvotteluihin Tampereen kanssa.

Aletaanko Ylöjärvellekin rakentaa tulevina vuosina raitiotietä? (Kuva: Raitiotieallianssi / Susanna Lyly)

Tampereen kaupunki päätti syyskuussa käynnistää neuvottelut yhteisen raitiotien yleissuunnitelman laatimiseksi Kangasalan, Pirkkalan ja Ylöjärven kanssa. Myös Kangasala ja Pirkkala ovat Ylöjärven tavoin päättäneet olla mukana yleissuunnitelman tekemisessä.

Yleissuunnitelman ensisijaisena tavoitteena on tarkentaa raitiotiejärjestelmän laajentamisen mahdollistavia kaavallisia varauksia, radan linjauksia, valtateiden ja radanristeämiskohtia, pysäkkien sijaintia, raitiotien sijaintia katupoikkileikkauksessa sekä varikoiden ja syöttöasemien alustavia sijainteja. Tavoitteena on myös tuottaa alustava kustannusarvio radan rakentamista ja operointia koskien.

Ylöjärvelle on esillä kaksi vaihtoehtoista raitiotielinjaa.

Lue lisää asiasta ja kaupunginjohtajan mietteet huomisesta lehdestä tai jo tänään kello 20 näiltä sivuilta tai digilehdestä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?