Maijala onnistui Formula 4:n ratissa

Ylöjärveläinen formulalupaus Mi Maijala pääsi ajamaan Formula 4 -autoa Alastarossa Pohjois-Euroopan Formula 4 SMP NEZ -osakilpailussa.

Mi Maijala pääsi testaamaan osaamistaan Formula 4:n ratin takana. (Kuva: Mika Maijala)

Samassa yhteydessä ajettiin myös Formula Academy Finlandin viimeinen osakilpailu erittäin vaihtelevassa ja sateisessa syyssäässä.

Maijala tarttui ensimmäistä kertaa Formula 4:n rattiin ja ajoi heti ensimmäisessä kisassaan pisteille. Suurimman haasteen Maijalalle asetti koko ajan vaihtuva keli.

– Juuri kun vähän sain otetta kuivalla ajamisesta, niin sade kasteli radan ja sitten taas totuteltiin sadekelillä ajamiseen. Tätä vaihtelua oli koko lauantai. Sunnuntain NEZ-kisassa sainkin ajaa kuivalla radalla ja se alkoi tuottaa tulosta, Mi Maijala kertoi.

– Voin olla hyvin tyytyväinen viikonlopun tulokseen ottaen huomioon, että ajoin ensikertaa Formula 4 -autoa. Joka vedossa tapahtui kehittymistä ja ero kärkeen kaventui. Kärjessä ajaneet kuljettajat ovat ajaneet jo usean kauden tätä luokkaa, Maijala kommentoi.

Formula 4 SMP NEZ -sarja siirtyy seuraavaksi Hollantiin Assenin radalle, jossa ajetaan sarjan viimeinen osakilpailu. Tällä hetkellä sarjaa johtaa Konsta Lappalainen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.