Vuori ja Salonen ottelivat mitaleille

Lahdessa kamppailtiin karatemitaleista Katana Shiai -kisoissa viime lauantaina. Ylöjärveltä taistelemaan lähti neljä kilpailijaa, valmentaja ja kannustusjoukot.

Miska Salonen (vas.) sai jälleen mitalin karatekisoista. (Kuvat: Teea Salonen)

Aamulla ensimmäisenä alkoi kata-sarjat. Veeti Luoma osallistui alle 14-vuotiaiden sarjaan. Luoma pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Turun edustaja. Luoma hävisi niukasti lipuin 1–2, eikä mahdollisuutta keräilyotteluihin tullut.

Kumiten eli ottelun alle 14-vuotiaiden sarjassakin Luomalla kävi arpaonni ja hän meni suoraan toiselle kierrokselle. Ottelussa vastaan tuli Renshin-Kanin Aarni Hänninen, joka vei voiton. Keräilyissä Luoma voitti ensimmäisen kamppailun ja eteni pronssivääntöön. Siinä Luomaa vastaan vastaan asettui Oulun Akseli Takala. Luoma oli jo selvässä pistejohdossa, mutta kokeneena kilpailijana Takala taisteli itselleen voiton.

Miska Salonen otteli miesten alle 67-kiloisten yhdistetyssä sarjassa. Sarjasta kaksi on valittu marraskuussa käytäviin aikuisten MM-kilpailuihin, joten luvassa oli kovia otteluita.

Ensimmäisessä ottelussa Saloselle tuli vastaan Sport Karaten Jani Karkulainen. Ottelu oli tasaväkinen, mutta Karkulainen oli parempi tuloksella 2–1.

Nuutti Vuori (vas.) kamppaili loppuun asti sarjavoitosta.

Toisessa ottelussa Salonen kohtasi Seitokain Nadir Lahmidin. Salonen otteli omaan varmaan tyyliinsä ja voitti pistein 5–0. Viimeisenä Salosta vastaan tuli Lahden Karaten Joni Kolari. Kolari otti 3–0-johdon, mutta Salonen sai kirittyä pisteet tasoihin. Ottelun viimeisillä sekunneilla ylöjärveläinen pusersi 4–3-johtoon, joka piti loppuun saakka. Salonen saalisti siis hopeaa.

Nuutti Vuori otteli yhdistetyssä yli 61-kiloisten sarjassa. Samaan sarjaan ylöjärveläisistä piti osallistua myös Miikka Salosen, mutta hän joutui jättämään kisat väliin jalkavamman.

Ensimmäisessä kamppailussa Vuori kohtasi Lohjan Miikka Kulmalan. Vuori otti selvän 7–0-voiton. Vuoren seuraava ottelu Mäntsälän Sisu Ågrenia vastaan päättyi ennen otteluajan päättymistä 8–0 Vuoren hyväksi.

Kolmannessa väännössä Vuori kukisti Lohjan Jami Kulamana 6–1. Viimeisessä matsissa Vuorea vastaan asettui Kuopion Eetu Tuovinen, joka oli niin ikään voittanut kaikki ottelunsa. Kamppalu oli hyvin tasaväkinen, mutta viimeisillä sekunneilla Tuovinen sai otettua kaksi pistettä etujalan potkulla. Vuori sai siis tyytyä hopeaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?