Ryhdin B-tytöt A-pooliin

Ylöjärven Ryhdin B-tytöt aloittivat SM-sarjan tasonmittausturnauksella Lempäälässä. Tasonmittausturnauksen tarkoitus, on asettaa joukkueet sellaisiin pooleihin, että vastustajat olisivat mahdollisimman lähellä jokaisen joukkueen omaa tasoa. Näin halutaan varmistaa mahdollisimman tasokkaat ja pelaajia kehittävät ottelut sarjan aikana.

Ryhdin B-tyttöjen puolustuspeli sujui välillä mallikkaasti. (Kuva: Harri Sairiala)

Ryhdin lisäksi turnaukseen osallistuivat Kalevan Lentopallo, Lempäälän Kisa ja Vammalan Lentopallo 2. Ylöjärven tyttöjen ensimmäinen vastustaja oli KaLe, jonka Ryhti onnistui voittamaan 2–0 (25–22, 25–16). Ottelun alku oli hieman hermoilevaa ja virheitä tehtiin, mutta lopulta Ryhdin peruspelaaminen riitti hyvin.

Toinen ottelu olikin sitten jo tiukempi, kun verkon toiselle puolelle tuli LeKi. Ryhti pelasi todella tasapainoisen ensimmäisen erän vieden sen nimiinsä 25–13. Toinen erä alkoi pienoisessa Ryhdin hallinnassa, mutta vähäisen löysäilyn ja vastustajan erittäin pahan syöttövuoron johdosta LeKi vei toisen erän tiukasti 24–26. Kolmanteen erään Ylöjärven tytöt tekivät ryhtiliikkeen ja kohensivat otteitaan. Vaikka Ryhdin vastaanotto oli välillä tiukoilla, pitivät joukkueen hermot hyvin. Ryhti voitti kolmannen erän lukemin 15–13 ja koko ottelun erin 2–1.

Ryhdin kolmas peli oli Vammalan nuorta joukkuetta vastaan. Yljärveläiset veivät kamppailun helpon oloisesti 2–0 (25–13, 25–14). Voittojen ansiosta Ryhti aloittaa SM-sarjan A-poolista, neljän parhaan joukkueen ryhmässä.

Turnauksessa ilahdutti Ryhdin torjuntapelin parantuminen. Myös vastaanotto oli hyvällä tasolla koko päivän. Ylöjärveläisten treeneissä keskitytään nyt keskihyökkäyksen parantamiseen, sillä se jäi turhan vähälle kaikissa peleissä.

Pelaajista Pinja Lepola onnistui hyvin ja alkaa olla taas hiljalleen omalla tasollaan. Senni Virtanen esittei erinomaista liberopeliä ja otti vastuuta omalla tontillaan.

Muut Ryhdin onnistujat olivat Jutta Majuri, Venla Raittinen, Adele Selkee, Inka Sairiala, Helmi Merinen ja Miia Köykkä. Ryhdin B-tyttöjen valmennuksesta vastaavat Sami Yläkangas ja Mari-Ella Sairiala. Joukkueenjohtana toimii Nina Virtanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?