Osavuosikatsaus hyväksyttiin pikakokouksessa

Kaupunginvaltuuston maanantainen kokous oli ohitse alle puolessa tunnissa. Ohuelta esityslistalta valtuusto nuiji pöytään muun muassa kaupungin osavuosikatsauksen.
kaupunginvaltuusto, Ylöjärven kaupunginvaltuusto, Ylöjärven kaupunginjohtaja, Ylöjärven kaupunki, paikallispolitiikka, politiikka

Ylöjärven kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 5.11. ja silloin käsittelyss on kaupungin talousarvio. Pitkä kokous alkaa jo kello 12. (Arkistokuva: Suvi Tammilehto)

Tämän vuoden tammi-heinäkuun osavuosikatsauksen tilinpäätösennuste on muodostettu osastojen laatimien tulo- ja menoarvioiden perusteella.

Osavuosikatsaus ennakoi, että tilikauden tulokseksi on muodostumassa 3,8 miljoonaa euroa. Tulos sisältää useita satunnaisia kertaluonteisia tuloeriä. Ilman niitä tulosennuste olisi alijäämäinen.

Heinäkuussa päivitetyt verotuloennusteet osoittavat selvää laskua kevään ennusteiden kertymiin, mutta kokonaisuutena talousarviossa arvioitu verotulotaso saavutetaan. Käyttömenopuolella kustannuspaineita on lähinnä perusturvalautakunnalla.

Osavuosikatsauksen mukaan toiminnantuotot ylittävät budjetoidun noin 4,8 miljoonalla eurolla. Maanmyyntituloja on tulossa kaksi miljoonaa euroa ja Elokaaren myyntivoittoa 1,8 miljoonaa euroa.

Toimintakulut puolestaan ylittyvät budjetoidusta noin 1,8 miljoonaa euroa.

Korotukset mietityttivät

Osavuosikatsauksessa kerrotaan, että syksyllä varhaiskasvatuksessa tulee maksettavaksi yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaiset palkankorotukset, joiden vaikutus voi olla tänä vuonna jopa 140 000 euroa. Tätä summaa ei välttämättä pystytä kattamaan talousarvion sisältä.

Keskustan valtuutettu Riitta Koskinen kysyi kokouksessa, mistä tämä raha aiotaan ottaa, kun sivistyslautakunta kuitenkin arvioi kokonaisuudessaan pysyvän talousarviossa.

Sivistysjohtaja Matti Hursti kertoi, että palkkojen prosenttikorotusten lisäksi tietyt tekstimuutokset virka- ja työehtesopimuksessa aiheuttavat palkkatarkistuksia varhaiskasvatuksessa. Näistä ei ollut tietoa silloin, kun korotuksia aikoinaan talousarvioon vietiin.

– Kun sitten katsoimme sivistyslautakunnan alaisia kaikkia vastuualueita niin huomasimme, että lukion ja iltapäivätoiminnan puolelta voisi ehkä nippanappa jäädä sen verran varoja käyttämättä, että ylitys voitaisiin kattaa niillä. Rahojen pitäisi siis lautakuntatasolla riittää, Hursti selvitti.

Kaksi valtuustoaloitetta

Valtuuston kokouksen päätteeksi saatiin kuulla vielä kahdesta valtuustoaloitteesta. Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti aloitteen
koira- ja aktiviteettipuistojen kehittämismahdollisuuksien selvittämisestä.

Perussuomalaiset esittävät, että kaupunki selvittää kustannustehokkaasti eri kaupunginosien potentiaaliset koirapuistojen paikat, perustamis- ja ylläpitokustannukset sekä mahdolliset yhteistyötahot.

SDP:n valtuustoryhmä puolestaan jätti valtuusoaloitteen ikäihmisten eri asuntomuotojen toteuttamisesta Ylöjärven kaupungin keskusta-alueella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?