Lapset ja nuoret ovat Ylöjärven arvonlisä

Ylöjärven kaupungin sivistyslautakunta on vastuussa varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta. On hienoa ja todella vastuullista toimia poliittisena päättäjänä tällä toimialalla, joka vastaa tulevaisuuden tekijöiden koulutuksesta ja hyvinvoinnista.
Kun vielä tiedetään, että Ylöjärven asukkaista on alle 15-vuotiaita huimat 24 prosenttia, vastuu kasvaa kohisten.
Ylöjärven tilinpäätös vuonna 2017 oli poikkeuksellisen vahva: ylijäämää kertyi 9,6 miljoonaa euroa. On huomattava, että tuosta ylijäämästä 2,3 miljoonaa euroa on säästynyt tai leikattu sivistyslautakunnan määrärahoista.
Sattumalta siis 24 prosenttia asukkaistamme kartutti ylijäämäkekoa 24 prosentin osuudella. Vastaavaan tulokseen eivät muut yltäneet.
Valtiovarainministeriön hupaisa KOOMA-tietokone ennusti 14. syyskuuta 2018 talouskasvun kiihtyvän 3,0 prosenttiin tänä vuonna. Seuraavina vuosina Suomen talouden kasvu kuitenkin hidastuu runsaaseen 1,5 prosentin vauhtiin.
Viime vuoden leikkaukset heikensivät erityisesti peruskoulujen mahdollisuuksia toimia uuden opetussuunnitelman viitoittamalla polulla. Koulujen oppimateriaaleissa on nyt pahoja puutteita, joiden korjaaminen olisi järkevää toteuttaa jo kuluvana, taloudellisesti arvioiden hyvänä vuotena.
Ylöjärven arvonlisä ovat lapset ja nuoret. On mielekästä pistää oppimateriaaliasiat nyt kuntoon, että tulevina synkempinäkin aikoina pärjätään asiallisesti.

Jussi Kytömäki
kaupunginvaltuutettu, sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja, tarkastuslautakunnan jäsen (vihr.)

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.