Hällforsille varustepenkissä epävirallinen SE, Ryhdin naisille kisaennätyksiä

Urheilutalon punttisalilla meinasivat istuinpaikat loppua yleisöltä, kun Ryhti järjesti 15. syyskuuta sekä varustepenkkipunnerruksen että klassisen voimanoston kansalliset kisat. Varustepenkkipunnerruksessa oli mukana kymmenen osallistujaa ja voimanostossa 19. Kisassa nähtiin Ryhdin omilta urheilijoilta hienoja lajisuorituksia ja omia ennätyksiä.

12-vuotias Janette Ylisoini onnistui upeasti urheilutalolla. (Kuvat: Sanna Hillberg)

Varustepenkkipunnerruksen kohokohta oli Teemu Hällforsin huikea epävirallinen SE-tulos 23-vuotiaiden painoluokassa -83 kiloa. Hällfors punnersi penkkipaidalla 222,5 kilon tuloksen ja paransi omaa ennätystään 20 kiloa. Varustevoimanoston MM-kisoihin valmistautuvat Voitto Ahopelto ja Ari Myllyniemi osoittivat myös hyvää kisakuntoa. Ahopellon penkkitulos oli 140 kiloa ja Myllyniemen 187,5 kiloa.

Klassisen voimanoston kisaan osallistui kahdeksan naista, joista viisi oli Ryhdin edustajia. Kisan ehdoton tähti oli 12-vuotias Janette Ylisoini (KeBo), joka teki yhteistuloksen 235 kiloa. Ylisoini kyykkäsi 85 kiloa, nosti penkistä 47,5 kiloa ja teki maastanostossa tuloksen 102,5 kiloa. Kisan kovimmasta yhteistuloksesta 387,5 kiloa vastasi Teija Hakala (ViialVir). Ryhdin naisista Susanne Manninen osallistui ensimmäistä kertaa klassisen voimanoston kisaan. Hänen yhteistuloksensa oli 355 kiloa. Jonna Alangon yhteistulos 370 kiloa oli hänen oma kisaennätyksensä. Alanko teki kisaennätyksensä niin jalkakyykyssä (130 kiloa), penkkipunnerruksessa (80 kiloa) kuin maastanostossakin (160 kiloa). Myös Päivi Ristolainen paranteli omia kisaennätyksiään kaikissa lajeissa. Ristolaisen yhteistulos oli 335 kiloa. Vappu Kopra teki kyykyssä ennätyksensä 95 kiloa ja myös yhteistulos 272,5 kiloa oli hänen kisaennätyksensä. Selkäongelmista kärsineen Tanja Petmanin yhteistulos 355 kiloa oli hienosti taisteltu tulos.

Miesten kisassa oli mukana 11 nostajaa. Ryhdin Voitto Ahopelto ja Teemu Hällfors osallistuivat ensin varustepenkkipunnerruskisaan ja sen jälkeen vielä klassiseen voimanostoon. Ryhtiä edustivat myös Hannu Mikkola ja Vilho Tuomisto, joka osallistui ensimmäiseen klassisen voimanoston kisaansa tehden hyvän yhteistuloksen 445 kiloa. Kisan kovimmasta tuloksesta 725 kiloa vastasi Sakari Lammassaari (HuiVO). Lammassaari kyykkäsi 267,5 kiloa, nosti penkistä 182,5 kiloa ja veti maasta 275 kiloa.  Markus Turunen (HAK) teki yhteistuloksen 670 kiloa ja Teemu Hällfors 660 kiloa.


Ryhdin naiset Päivi Ristolainen (vas.), Jonna Alanko, Tanja Petman, Vappu Kopra ja Susanne Manninen viihtyivät voimanostokisoissa.

Syksyn aikana Ryhdin edustajia nähdään vielä sekä kansainvälisillä kisalavoilla että mastersien SM-kisassa Elimäellä.

PÄIVI RISTOLAINEN

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?