Vastine Ylöjärven Uutisten Saurion opistotalon myyntiä koskeneeseen artikkeliin

Ylöjärven Uutiset julkaisi 5. syyskuuta 2018 päätoimittaja Ville Mäkisen kirjoittaman artikkelin otsikolla Saurion opistotalo asetettiin myytävien listalle.
Artikkelissa kerrotaan SDP:n Leena Mankkisen tehneen kannatetun muutosesityksen siitä, että Saurio siirrettäisiin salkutuksessa myynnin sijaan pidettäviin, kunnes kuntoselvitys on ulkopuolisen arvioitsijan puolesta tehty. Esityksen kaaduttua äänestyksessä, Mankkinen antoi vielä lähes samansisältöisen kannatetun ponsiesityksen.
Mäkinen kirjoittaa, että ”Tästä ponsiesityksestä valtuustosalin oikea laita eli lähinnä kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten valtuutetut eivät juuri pitäneet.”
Kyseisen artikkelin sisältö ja sanavalinnat antavat mielenkiintoisen kuvan valtuustosalin todellisista tapahtumista ja asian todellisesta tilasta. ”Salin oikealla laidalla” ei ole mitään sitä vastaan, että ostajilla on käsitys siitä, mitä he ovat ostamassa. Päinvastoin.
Sauriosta on tehty vuonna 2012 kuntokartoitus Delete Oy:n toimesta, joka todellakin on täysin ulkopuolinen toimija suhteessa Ylöjärven kaupunkiin. Tämä kuntokartoitus oli myös elinvoimajohtaja Pauli Piiparisella valtuuston kokouksessa mukana, kuten hän asiasta kysyessä myös valtuustosalissa ilmoitti.
Kukaan ei kuitenkaan halunnut tähän kuntokartoitukseen perehtyä, vaan vaadittiin vain uutta kartoitusta jo olemassa olevan tilalle. Tämä oli asian aito ongelma, koska kokoomuksen, keskustan, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmät eivät hyväksy veronmaksajien rahojen käyttöä ylimääräisiin kartoituksiin.
Kartoituksia meille varmasti myydään vaikka joka vuosi, mutta niiden teettäminen ei ole perusteltua, kun kartoitus on jo olemassa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä, Keskustan valtuustoryhmä, Perussuomalaisten valtuustoryhmä, Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.