Kaverikoirat saapuvat Naapuriraveihin rapsuteltavaksi

Tulevan tiistain naapuriraveissa nähdään paitsi hevosia ja poneja myös koiria.

Marja Halmeen koirista Lyyli (vas.) on toiminut kaverikoirana viisi vuotta. Tyyne-villakoira on ollut kaverikoirana kaksi vuotta ja Alma yli kahdeksan vuotta. (Kuva: Marja Halme)

Ravikeskukseen saapuvat rapsuteltavaksi Länsi-Pirkanmaan kaverikoirat, jotka vierailevat esimerkiksi vanhustenkodeissa ja lastentapahtumissa.

Kaverikoirat ovat rauhallisia ja ihmisystävällisiä, ja niiden tehtävänä on tuottaa iloa rapsuttelijoille.

– Kaverikoirat ovat odotettu vieras esimerkiksi vanhustenkodeissa. Moni rentoutuu koiran seurassa ja innostuu muistelemaan omia lemmikkejä, Länsi-Pirkanmaan keverikoirien ryhmänvetäjä Marja Halme kertoo.

Myös lapsille kaverikoirat ovat tärkeitä. Halmeen mukaan Naapuriraveihin saapuukin paikalle useampi kaverikoira omistajineen.

– Monelle lapselle koirat ovat hirmu tärkeitä. Esimerkiksi vanhempien allergian vuoksi kaikki eivät voi kuitenkaan koiraa ottaa. Siksi on kiva, että tapahtumissa kaverikoiria pääsee paijaamaan.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?