Kaverikoirat saapuvat Naapuriraveihin rapsuteltavaksi

Tulevan tiistain naapuriraveissa nähdään paitsi hevosia ja poneja myös koiria.

Marja Halmeen koirista Lyyli (vas.) on toiminut kaverikoirana viisi vuotta. Tyyne-villakoira on ollut kaverikoirana kaksi vuotta ja Alma yli kahdeksan vuotta. (Kuva: Marja Halme)

Ravikeskukseen saapuvat rapsuteltavaksi Länsi-Pirkanmaan kaverikoirat, jotka vierailevat esimerkiksi vanhustenkodeissa ja lastentapahtumissa.

Kaverikoirat ovat rauhallisia ja ihmisystävällisiä, ja niiden tehtävänä on tuottaa iloa rapsuttelijoille.

– Kaverikoirat ovat odotettu vieras esimerkiksi vanhustenkodeissa. Moni rentoutuu koiran seurassa ja innostuu muistelemaan omia lemmikkejä, Länsi-Pirkanmaan keverikoirien ryhmänvetäjä Marja Halme kertoo.

Myös lapsille kaverikoirat ovat tärkeitä. Halmeen mukaan Naapuriraveihin saapuukin paikalle useampi kaverikoira omistajineen.

– Monelle lapselle koirat ovat hirmu tärkeitä. Esimerkiksi vanhempien allergian vuoksi kaikki eivät voi kuitenkaan koiraa ottaa. Siksi on kiva, että tapahtumissa kaverikoiria pääsee paijaamaan.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>