Uplakers – henkisellä hyvinvoinnilla kohti uutta kautta

Jääurheiluseura Uplakers avasi alkavan kauden komeasti tiedotustilaisuudella Ylöjärven kaupungintalon valtuustosalissa viime viikolla. Lähes 40 seuratoimijaa saapui tilaisuuteen tutustumaan toisiinsa sekä saamaan kokonaiskuvan seuran toiminnasta.

Sari Åman, Jenni Lähteenmäki, Kari Leivo ja Matti Leminen ovat Uplakersin kantavia voimia.

Uplakersin toimintaan kuuluvat taitoluistelu, jääkiekko sekä kiekko- ja luistelukoulut. Uplakersin puheenjohtaja Matti Leminen avasi tilaisuuden ja totesi muun muassa, että seura on iso toimija Ylöjärvellä. Urheilijoita on satoja ja sen vaikutuspiirissä on siksi tuhansia ihmisiä.

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto kiitti puheessaan seuraa arvokkaasta toiminnasta.

– Teette hyvää työtä Ylöjärvellä. Arvostan sitä paljon. Olette tärkeä yhteistyökumppani kaupungille, Sorvanto antoi tunnustusta.

Iso tekijä Pirkanmaalla

Uplakers on ehkä hieman yllättäen Pirkanmaan kolmanneksi suurin jääurheiluseura. Kun tutustuu seuran strategiaan, tämä ei tulekaan enää yllätyksenä. Perustamisestaan lähtien Uplakersia on rakennettu pikkuhiljaa pitkäjänteisellä työllä. Toimintaa on viety eteenpäin maltillisesti ja jokaiselle toimintakaudelle on asetettu omat teemat ja arvot. Kauden 2018–2019 teemana on henkinen hyvinvointi.

– On tärkeää, että seuratyössä ei haukata kerralla liian suurta palaa, taitoluistelujaoston puheenjohtaja Jenni Lähteenmäki sanoo.

– On löytynyt oikeita ihmisiä oikeille paikoille ja sitä kautta on tapahtunut kehitystä, jääkiekkojaoston puheenjohtaja Kari Leivo lisää.

Seuran toiminnan mittakaavasta kertoo myös se, että sillä on kolme palkattua työntekijää. Jäseniä seurassa on noin 850.

– Sateenvarjoseuroissakin ihmetellään, että mistä meille tulee junioreita. Heidän määränsä kasvaa kohisten. Jäsenmääräkin on oikeastaan tuplaantunut muutamassa vuodessa, Uplakersin toimistosihteeri Sari Åman kertoo.

Tapparan sateenvarjon alla

Puheenjohtaja Matti Leminen aloitti tehtävässään tänä keväänä ja sanoo, että ‘hyvä, rento ja reilu ote on paras tapa viedä asioita eteenpäin urheiluseurassa.

Jääkiekkojoukkueita Uplakersissa on yhteensä 13 – miesten edustusjoukkueesta poikien G-junioreihin. Ainoastaan A-junioreilla ei ole joukkuetta. Lisäksi pyörivät luistelu- ja kiekkokoulut.

– Naisten ja tyttöjen joukkueita meillä ei ole. Meillä on muutamia tyttöjä, jotka pelaavat poikien joukkueissa, Leivo toteaa.

Tappara on Uplakersin sateenvarjoseura. Saman varjon alla kiekkoilevat HC Nokia, Nokian Pyry, Lempäälän Kisa, Valkeakosken Kiekko-Ahma ja Hämeenkyrön Hokkarit. Yhteistyösopimus seurojen välillä takaa muun muassa valmentajakoulutuksia.

– Palkkasimme yhteisen taitovalmentajan HC Nokian, LeKin ja Hokkareiden kanssa. Saamme hänen avullaan sekä valmentajille että pelaajille uutta oppia, Leivo kertoo.

Myös pelaajien liikkuminen seurojen välillä helpottuu ja pelaajille pyritään löytämään oikea paikka pelata.

– Ylöjärvelle perustettiin C03-junioreihin joukkue, joka tähtää Mestikseen. Siihen tuli pelaajia HC Nokiasta ja Tapparasta. Jos pelaaja on SM-sarjatasoinen, hänet voidaan kierrättää Tapparaan tai HC Nokiaan.

Myös maalivahtien valmennukseen satsataan ja heille järjestetään omat erityisharjoituksensa.

Tinttisarjasta SM-tasolle

Uplakersin tiedotustilaisuus veti seuratoimijoita valtuustosaliin. Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto kiitti Uplakersia arvokkaasta toiminnasta.

Taitoluistelujaostossa on useita eritasoisia ryhmiä ja noin 50 kilpailijaa alimmasta tinttikilpailusarjasta SM-tasolle. Päätoimisia valmentajia on kaksi. Näiden lisäksi on tuntivalmentajia ja apuohjaajia.

– Meillä kilpailee tänä vuonna taitoluistelija ensimmäistä kertaa SM-tasolla, Lähteenmäki iloitsee ylpeyttä äänessään.

Taitoluistelua voi harrastaa myös ilman painetta kilpailemisesta. Luisteluryhmiä on lapsille ja aikuisille. Alkeisryhmässä lähtötasovaatimus on, että pysyy luistimien kanssa pystyssä.

– Luistelukoulut ovat matalan kynnyksen paikka aloittaa taitoluistelu, Lähteenmäki kertoo.

Muodostelmaluistelujoukkueita on nuorille ja aikuisille.

– Meillä on harjoitukset kaksi kertaa viikossa. Harjoittelemme rennolla otteella ja aktiivisesti, kertoo aikuisten muodostelmajoukkueen, Misty Lakersin, joukkueenjohtaja Maarit Nippala.

Uplakers järjestää myös taitoluistelukilpailuja ja kevätnäytöksen.

Ensi vuosi on seuran kymmenes toimintavuosi.

– Tulemme järjestämään näkyvän tapahtuman. Se on samalla iso kiitos niille, jotka ovat olleet käynnistämässä tätä hommaa, Leminen lupaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?