Ylöjärvellä on Suomen nopein Pro Stock -moottoripyörä

Lempääläläinen Janne Koskinen kiihdytti Ruotsissa, Tierpin radalla ajetussa drag racingin PM-sarjan päätöskilpailussa semifinaaliin. Samalla hän kiihdytti myös kauden nopeimman suomalaiskuskien ajaman ajan Pro Stock -moottoripyörien ryhmässä. Pyörän taustaryhmä on vahvasti ylöjärveläinen.

Ellsa Karlssonin entinen Euroopan ennätyspyörä on tutustumassa Ylöjärveläiseen talveen alkuvuodesta 2017. Uudet omistajat ylpeinä taustalla. Pyry Reinola (vas.), Janne Koskinen ja Iiro Reinola.

Koskisen Sweet Cheek Racing -tiimi hankki kauden 2016 lopulla Ruotsista Euroopan sen hetken nopeimman Pro Stock -moottoripyörän. Pyörän kotitalli on siitä hetkestä lähtien ollut Ylöjärven Takamaalla. Sweet Cheek Racing on kolmen nuoren miehen lupaava kiihdytystiimi, jonka kuljettajana ajaa Janne Koskinen. Hän myös omistaa puolet pyörästä. Toisen puoliskon omistaa tiimin päämekaanikko, ylöjärveläinen Pyry Reinola. Myös tiimin kolmas jäsen, tiimipäällikkö Iiro Reinola, on kotoisin Ylöjärveltä.

Kaudella 2017 tiimin kilpailut jäivät vain yhteen, sillä valitettava onnettomuus heti avauskisassa Alastarossa keskeytti kauden. Kaudella 2018 Sweet Cheek Racingin tavoitteena oli vain testata pyörää, mutta erinomaisesti sujuneiden testien jälkeen he päättivät lopulta osallistua PM-finaalikilpailuun. Iso kiitos tästä kuuluu Pro Stock- moottoripyörien kuusinkertaiselle Euroopan mestarille, ahvenanmaalaiselle Fredrik Fredlundille, joka on auttanut tiimiä sekä testeissä että Ruotsin kilpailussa.

Kiihdytysajon viimeinen PM-osakilpailu ajettiin 24.–26.8.Tierpin radalla. Tämä oli Koskisen ainoa kilpailu tällä kaudella, mutta jo lajittelussa eli aika-ajossa hän osoitti kilpailukykynsä sijoittuen kolmanneksi. Samalla hän ajoi myös uuden oman ennätyksensä lukemiin 7,161 sekuntia ja 297,4 kilometriä tunnissa. Aika oli myös nopein suomalaiskuljettajien ajama aika tällä kaudella, ja tällä ajalla Koskinen nousi myös Euroopan kaikkien aikojen aikatilastossa sijalle 19.

Sunnuntain pudotuskierroksilla Koskinen sai semifinaalissa vastaansa PM-sarjan pistejohdossa olleen Norjan Thomas Lysebraate Olsenin. Lähtö oli tiukka ja voiton vei lopulta Lysebraate Olsen, mutta Koskinen kiihdytti jälleen hienon ajan 7,187 sekuntia ja oli vain 0,065 sekuntia Lysebraate Olsenia hitaampi. Lopulta norjalainen vei myös koko PM-sarjan voiton.

Janne Koskinen on noussut nopeasti kohti kiihdytyskilpailujen kärkikastia.

Janne Koskinen ja Sweet Cheek Racing -tiimi olivat semifinaalitappiosta huolimatta hyvin tyytyväisiä viikonlopun tuloksiin.

– Viikonloppu oli erittäin onnistunut ja pystyimme osoittamaan kilpailukykymme. Tästä on hyvä jatkaa, tiimipäällikkö Iiro Reinola sanoi.

– Positiivinen asia oli myös se, että selvisimme koko viikonlopun ilman suurempia tekniikkamurheita ja saimme paljon dataa ensi kauden säätöjen tueksi, pyörän toinen omistaja ja tiimin päämekaanikko Pyry Reinola kommentoi.

Ensi kaudella Sweet Cheek Racing suuntaa katseensa jo Pohjoismaiden ulkopuolelle. Päätavoitteena on EM-sarja, mutta mikäli budjetti ja aikataulut antavat periksi, niin Koskinen nähdään kaudella 2019 kiihdyttämässä myös kotimaassa Kauhavan PM-osakilpailussa.

PASI UPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.