YPAn C-pojat SM-sarjaan

Ylöjärven Pallon vuonna 2004 syntyneiden poikien salibandyjoukkue selviytyi komeasti ensi kaudeksi ikäluokkansa SM-sarjaan.

YPAn C-pojat olivat pitelemättömässä vireessä kovassa karsintaturnauksessa. (Kuva: YPA)

Viime viikonloppuna Ylöjärven Liikuntakeskuksella pelattiin yksi kymmenestä valtakunnallisesta alkulohkosta. YPAn vastustajiksi saapuivat OLS Oulusta, O2 Jyväskylästä sekä Eräviikingit II Helsingistä. Lohkovoittajalle oli luvassa suora paikka SM-sarjaan ja kahdelle seuraavalle pääsy lisäkarsintoihin.

YPA aloitti matkansa kohti SM-sarjaa ottelulla Eräviikinkejä vastaan. Ottelun alkua kuvaa parhaiten alkujännitys ja molempien joukkueiden tarkka peli. Toisen erän alkupuolen neljä minuuttia ja neljä nopeaa maalia siivitti YPAlaiset vauhtiin, joka ei hidastunut ennen lohkovoittoa.
Eräviikingit kaatui lukemin 7–0, joten YPAn maalia varjellut Joona Isomäki aloitti nollapelillä. Valtteri Ruohonen ja Aapo Kurhela osuivat molemmat kahdesti.

Seuraavassa pelissä YPA oli alusta lähtien hallitseva osapuoli ja määräsi tahdin. Jyväskylän O2 kaatui loppulukemin 9–1. Ottelussa pisterohmuina toimivat Eero Sutinen hattutempulla (3+2) ja Valtteri Ruohonen kahdella maalilla ja kolmella syöttöpisteellä.

Sunnuntai huipentui kahden siihen asti voittamattoman joukkueen kohtaamiseen. Myös OLS oli kaatanut sekä jyväskyläläiset että vantaalaiset, tosin hieman pienemmällä maalierolla kuin YPAn pojat.

Ottelu alkoi aamuherätyksellä, jonka tarjoili OLS maalamalla jo puolentoista minuutin kohdalla. Herätys tehosi ja YPAlaiset saivat pelinsä kulkemaan. Jo kolmannen minuutin kohdalla Valtteri Ruohonen tasoitti ottelun. Vain neljä minuuttia myöhemmin Kasperi Henriksson, Onni Keskinen ja Valtteri Ruohonen toistamiseen iskivät lukemiksi 4–1. OLS lähti tuloksekkaaseen takaa-ajoon ja kavensi vielä ensimmäisessä erässä tilanteeksi 4-3.

Toinen erä alkoi mukavasti, kun Eero Sutinen vei YPAn jälleen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen YPA sortui jäähyilyyn ja OLS kavensi ylivoimalla lukemiksi 5–4. Viimeinen erä jännitettiin ja haettiin viimeistä niittiä, jota ei kuitenkaan tullut vaan OLS tasoitti pelin vain neljä minuuttia ennen pelin loppua.

Alkoi näyttää siltä, että voittaja ratkaistaisiin rangaistuslaukauksilla. Mutta turnauksen pistepörssin voittaja Valtteri Ruohonen oli toista mieltä ja laukoi voittomaalin . Ruohonen teki siis hattutempun Onni Keskisen syötöstä puolitoista minuuttia ennen loppusummeria. OLS puristi pallon vielä ihan lopussa varsin lähelle YPAn maalia, mutta ei kuitenkaan verkkoon saakka.

Valtteri Ruohosen pistepörssin voittoa (7+5) säesti hienosti Eero Sutisen pörssin kolmossija tehoin (5+3) sekä Joona Isomäen maalivahtipörssin voitto.

YPAn joukkue on usean viime kauden aikana ollut oman alueen kärkikahinoissa mukana ja nyt, kun ikäluokassa pelataan Suomen mestaruudesta niin joukkue lunasti heti paikkansa SM-sarjaan.

Pelkästään pääsy SM-sarjaan on korkean kynnyksen takana, koska ikäluokassa poikajoukkueita on Suomessa kaiken kaikkiaan 125 kappaletta. Niistä SM-sarjan karsintoihin osallistui 42 joukkuetta, jotka oli jaettu 10:een karsintalohkoon. Sarja täydentyy vielä kuudella joukkueella jatkokarsintojen perusteella, joten YPA pelaa tulevalla kaudella Suomen 16 kovimman ryhmän joukossa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?