Pihlajikko nousi toiseksi Honkajoen kurveissa

Honkajoella Pesämäessä ajettiin viime viikon loppuna kartingin IAME Nordic Cup eli Pohjoismaiden mestaruuskilpailu. Ylöjärveläisen Henri Pihlajikon kisa oli nousujohteinen.

Henri Pihlajikko (vas.) nousi palkintopallille kovan kirin jälkeen. (Kuva: Henri Pihlajikko)

Pesämäki täyttyi 84 karting-kuljettajasta, jotka ajoivat kuudessa eri luokassa.

Senior-luokan kuljettaja Henri Pihlajikko oli paikalla jo keskiviikkona. Hän ajoi treenejä perjantaihin saakka ja meno radalla näytti lupaavalta.

Lauantaina aika-ajossa Pihlajikko sijoittui sijalle 11. Hän jäi kärjestä kolme sekunnin kymmenystä. Ensimmäisessä eräajossa Pihlajikko teki hyvää nousua ja oli ruutulipulla yhdeksäs.
Toisessa eräajossa takana tullut auto osui voimalla ylöjärveläisen menopelin takapuskuriin, jonka seurauksena Pihlajikko teki ilmalennon edellä ajavan kuljettajan niskaan. Toinen erä jäi sen vuoksi Pihlajikolta kesken.

Sunnuntaina pre-finaalissa ylöjärveläiskuskin meno näytti hyvältä ja edellisen päivän tapahtumat oli pyyhitty mielestä. Pihlajikko kaasutteli pre-finaalissa kuudeneksi, joten finaaliin hän lähti kuudennesta ruudusta.

Finaalin lähdössä ylöjärveläisen sijoitus putosi pari sijaa, mutta muutaman kierroksen jälkeen Pihlajikko aloitti nousun kierros kierrokselta. Ruutulipun liehuessa ylöjärveläinen ajoi maaliin kakkosena.

– Tunteet kävivät lauantaina kuumana ja mekaanikkoni Vesa Vuorisen kanssa nollattiin tapahtumat mielestä pois. Keskustelu kunto-ohjaajani Jannika Välimaan kanssa poistivat loput negatiiviset ajatukset ja tulos on nähtävissä eli saimme toisen sijan. Viime vuoden seitsemäs sija siis koheni reilusti, Pihlajikko kommentoi.

– Vauhti olisi riittänyt voittoonkin, mutta jäin heti alussa liian kauas kärkiautosta. Tästä jatketaan IAME Series Finlandin viimeiseen osakilpailuun Alahärmään. Kokonaispisteissä olen kuudentena ja jos kaikki osuu nappiin voi sijoitus vielä parantua pistetaulukossa pari pykälää, ylöjärveläiskuljettaja lisäsi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?