Kujanpää palasi ykköseksi Kotkassa

EM-kisoista palannut Urho Kujanpää kävi voittamassa Kotkassa Karhula Gamesin seiväshyppykisan.

Urho Kujanpään hyvä hyppyvire on kestänyt lähes läpi koko kesän. (Arkistokuva)

EM-kisoissa Kujanpää ei saanut ulosmitattua parasta osaamistaan. Nuorukaisen tuloskunto olisi pitänyt riittää finaaliin, mutta tällä kertaa kävi toisin.

Kujanpää oli kuitenkim itse tyytyväinen ensiesiintymiseensä aikuisten arvokisoissa. Monet 570 ja 580 tuloksia hypänneet miehet jäivät kisassa Kujanpään taakse tai kokonaan ilman tulosta.

Kujanpään kausi on ollut todella pitkä ja raskas. Väsymisen merkkejä näkyi jo voitoista huolimatta Kalevan kisoissa sekä alle 23-vuotiaiden mestaruuskisoissa.

Kotkassa kisassa oli mukana koko Berliinin EM-suomalaiskolmikko. Miesten seiväs oli Tähtikisasarjan bonuslaji.

Voimakas tuuli toi kisaan haastetta. Aloituskorkeus viisi metriä meni yli vasta kolmannella yrityksellä. Tässä vaiheessa Kujanpään ja hänen valmentajiensa mielessä kävi, että tuliko ajettua turhaan 700 kilometrin matka kisapaikalle ja takaisin.

Tomas Weckstenin tulokseksi jäi viisi metriä. Tommi Holttinen ei puolestaan saanut lainkaan tulosta yritettyään kolmesti korkeudesta 520.

Kujanpäällä alkoi hyppy kulkea vasta muiden pudottua pois pelistä. 530 taittui hienosti ensimmäisellä hypyllä ja 540 oli mennä yli heti perään. 530 jäi kuitenkin tulokseksi, joka on treenikisassa kohtalaisen hyvä suoritus.

Huomenna torstaina Kujanpää hyppää vielä Lappeenrannan Motonet GP:ssä. Tämäkin kisa on valmistautumista 1.9. käytävään Ruotsi-otteluun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?