Rento ja reilu kuntokeskus

Hiljattain Ylöjärvelle rantautunut kuntokeskus Liikku tarjoaa hyvät puitteet niin tavalliseen kuntoiluun kuin tavoitteellisempaankin treenaamiseen.

Perustajat Johanna ja Heikki Riihijärvi (vas.), vastuupersonal trainer Eveliina Maajaakkola sekä personal trainer Harri Männistö toivottavat asiakkaat tervetulleeksi Ylöjärven Liikkuun.

Pari viikkoa sitten Soppeentien 2:n liiketilassa aukaistiin uusi, Ylöjärven ensimmäinen kuntokeskus Liikku.

Täysin remontoituihin tiloihin astellessa ensimmäisenä huomio kiinnittyy lämpötilaan: vaikka ulkona on reilut 30 astetta lämpöä, on Liikussa ihanan viileää. Täällä varmaan jaksaisi kuntoilla kesähelteilläkin?

– Kyllä jaksaa, täällä on tosi miellyttävää treenata. Kokonaisvaltaisen remontin yhteydessä myös koko ilmastointijärjestelmä laitettiin uuteen uskoon, Ylöjärvellä avajaispäivänä uusia asiakkaita opastava Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi kertoo.

Ilmastoinnin ja ulkoasun lisäksi kaikki muukin on kuntosalissa uutta.

Liikun tilat ovat väljät ja treenitilaa on yli tuhat neliötä.

Reilun tuhannen neliön salin etuosassa on parikymmentä erilaista lämmittelylaitetta, joihin lukeutuvat niin perinteiset juoksumatot, kuntopyörät kuin  soutulaitteetkin.

Riihijärven mukaan Liikku on varusteltu markkinoiden parhailla laitteilla, jotta treenaaminen on tehokasta ja turvallista sekä aloittelijoille että jo pitkään treenanneille.

– Kuntosalimme laitealue sopii erityisesti aloittelijoille. Kun laite ohjaa liikeradan, liikkeet  on helppo ja turvallista suorittaa, hän selittää.

 

Myös vapaapainoalue on tilava ja erittäin hyvin varusteltu. Valikoimasta löytyy runsaasti esimerkiksi  tankoja ja levypainoja.

– Vapailla painoilla treenaaminen on kaikista monipuolisinta ja tehokkainta. Se myös rasittaa kehoa parhaiten.

Riihijärvi kertoo, että Liikussa on otettu huomioon myös kehonhuolto. Siksi venyttelylle ja muulle palauttavalle liikkumiselle on oma, suuri alueensa jumppamattoineen ja -palloineen.

– Kehonhuoltoalueella voi tehdä myös sellaisia harjoituksia, joissa käytetään omaa kehon painoa.

Pukukaapit toimivat jäsenkortilla, joka on helppo pitää mukana.

Riihijärven mukaan Liikku on laadukas mutta reilu kuntokeskus, sillä jäsenyys ei vaadi sitoutumista.

Ennen ostopäätöksen tekoa treenipaikkaan on myös mahdollista päästä tutustumaan veloituksetta.

– Avoimet tutustumiskäynnit ovat aina maanantaista keskiviikkoon kello 16–19.

 

Ammattilainen apuun

Johanna Riihijärvi kertoo, että Liikku on matalankynnyksen kuntokeskus, jonne mahtuvat kaikki: niin kuntoilijat, huippu-urheilijat kuin vasta-alkajatkin.

Etenkin kuntosaliharrastusta aloittelevat on otettu huomioon valmennuspalvelussa, jota tarjoavat Liikun omat personal trainerit.

– 29 euron starttipaketti sisältää personal trainerin laatiman aloitusohjelman ja tunnin mittaisen tapaamisen, jonka aikana laitteet ja liikkeet käyvät tutuksi.

Henkilökohtaisen valmentajan opastusta ja tukea on mahdollista saada myös pidemmällä tähtäimellä.

Riihijärven mukaan yksilövalmennus sopii hyvin sellaisille, jotka tavoittelevat treenaamisella tiettyjä tuloksia.

– Yksilövalmennuksessa on tarkoituksena saavuttaa asiakkaan tavoitteet valmentajan avulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?