Pasi Kaunisto 50 vuotta iskelmän valtateillä

Toivo Kärjen säveltämä ja Reijo Vireksen sanoittama Nelostie kuvaa hyvin iskelmälaulaja Pasi Kauniston, 67, pitkää ja monipuolista uraa. Ensimmäisen levytyksensä jo vuonna 1968 tehnyt artisti nousi koko kansan tietoisuuteen ja kestosuosikiksi vuonna 1969, jolloin hän lauloi itsensä suomalaisten sydämiin Koskaan et muuttua saa -kappaleella. Pasi Kaunisto on säveltäjä, muusikko ja sovittaja Toivo Kärjen löytö; musiikin moniottelija teki ylöjärveläislähtöiselle laulajalle peräti 150 laulua.
Pasi Kaunisto

Ylöjärveläinen iskelmälaulaja Pasi Kaunisto on esiintynyt jo viiden vuosikymmenen ajan. Siivikkalasta maailmalle lähtenyt artisti on suomalaisen iskelmän kuningas. 50-vuotisjuhlakiertue käynnistyy ensi sunnuntaina Tampereen Komediateatterissa.

Ylöjärveläinen iskelmälaulaja Pasi Kaunisto on laulanut jo puolen vuosisadan ajan. Hän avaa 50-vuotisjuhlakiertueensa sunnuntaina 19. elokuuta kello 16 Tampereen Komediateatterin Kesäteatterissa pidettävällä konsertilla.
Tulevan vuoden aikana Kaunisto kiertää Suomea. Huippuvuosinaan iskelmälaulaja kävi ja esiintyi liki kaikilla paikkakunnilla.
Nykyään puhutaan paljon iskelmästä ja sen tulevaisuudesta. Pasi Kaunisto on vakuuttunut siitä, että iskelmä saa uuden muodon ja että iskelmä palaa elinvoimaisena suomalaisten musiikkiarkeen. Hänen mukaansa iskelmän ydin on melodiassa. Riimitykset ovat myös tärkeässä asemassa. Artistin on oltava persoonallinen.
Pasi Kaunisto korostaa, ettei musiikkimaailma voi pysyä paikoillaan, eikä ihmisten pidä vain kaihota menneisyyteen. Hänen mielestään jokainen aikakausi tarvitsee omat taiteilijansa. Iskelmänkin on uusiuduttava.
Perinteisesti iskelmät käsittelevät rakkautta, onnea, surua – ihmiselämän tavallisia asioita. Kauniston mukaan arjesta kumpuavat riimitykset löytävät kuulijansa, kun kappaleiden melodia on tarttuva.
Kaunisto teki 20 vuoden ajan vuosittain noin 200 keikkaa. Hänen mielestään iskelmälaulajan on oltava kansan keskuudessa.
Tanssilavat, konserttisalit ja kirkot ovat hyvin tuttuja ja rakkaita estradeja Pasi Kaunistolle. Hänen mukaansa tanssilavakulttuurin kuihtuminen oli takaisku iskelmälle. Suomessa on paljon hyviä konserttisaleja, jotka keräävät hyvin yleisöjä. Kirkot tarjoavat kodikkaan ympäristön hengellisen musiikin esittämiselle; Kaunisto on tehnyt hengellisiä konsertteja monipuolisilla ohjelmistoilla.
Pasi Kaunistolla on suuri määrä omia hittejä, jotka ovat edelleen ikivihreitä kappaleita. Niistä hän kiittää Toivo Kärkeä, joka kannusti laulajaa ja antoi ylöjärveläislähtöiselle laulajalahjakkuudelle arvokkaita neuvoja sekä upeita kappaleita.
Tampereen Komediateatterin Kesäteatterissa järjestettävän 50-vuotisjuhlakiertueen tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Kohteina ovat Tampereen Teatterimuseo ry ja Ransu ry.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.