Tapio Perttusen ohjastama kykytamma kahmaisi tammakriteriumista 30000 euron ykkösrahat

Bosses Lady on ykköstamma

Teivon tammakriterium oli Tapio Perttusen ohjastaman ja valmentaman Bosses Ladyn juhlaa. Hevosen monilukuinen omistajaporukka pääsi ottamaan ilon irti Teivon lauantai-iltapäivässä. (Kuva: Hippos/ Ada Pykäläniemi)

Konkarivalmentaja Tapio Perttusen ohjastama ja valmentama Bosses Lady oli Teivon tammakriteriumin väriläiskä. Sen voiton avaimina olivat tarkka selkäjuoksu ja vahva loppukiri.

Teivon Toto76-kierroksen päätapaus oli luonnollisesti 3-vuotiaiden lämminveritammojen tammakriterumin finaali. Alkumatka mentiin Mika Forssin ohjastaman Carbon Crystalin tahtiin.

Viimeisellä takasuoralla ruotsalaisohjastaja Mattias Djuse kiristi ruuvia kuolemanpaikalla juosseen Even Smaller Plumin rattailla ja siirtyi keulapaikalle.

Takaa tulivat kuitenkin vielä tuoreemmat voimat, kun suursuosikki Daze ja sen selässä matkustanut, Tapio Perttusen ohjastama Bosses Lady hyökkäsivät taistelemaan 30000 euron ykköspalkinnosta.

Tässä ottelussa pidemmän korren vei Perttusen Bosses Lady. Perttusen mielestä tarkka reissu kolmannessa parissa ulkona ja pitkä sekä vahva kiri toimivat tällä kertaa voiton avaimina.

– Päätin jo 800 metriä ennen maalia, että lähden kiriin, koska tiesin, että Santtu Raitala lähtee Dazella meidän vetoavuksemme, Perttunen kommentoi juoksun taktisia ratkaisuja.

Loppusuoralla toiveet suurkilpailuvoitosta vain nousivat.

– Santtu käski omaa hevostaan loppukurvissa, ja meillä oli vielä korvat kiinni. Ne myös pysyivät kiinni maaliin asti, Perttunen analysoi.

Kykytamma Bosses Lady nähdään myös syksyn suuressa ikäluokkakilpailussa eli kriteriumissa. Karsinnat ravataan tiistaina 25. syyskuuta. Jos tamma pääsee karsinnoista finaaleihin, ne ravataan puolestaan lauantaina 6. lokakuuta.

– Osallistumme kriteriumiin ilman muuta, Perttunen vahvisti Teivon yleisölle.

Vahva Top Of The World

Lämminveristen kultadivisioonalähtö päätti Teivon Toto76-kierroksen. Lähdön suosikiksi oli luotettu Hannu Torvisen ohjastama 7-vuotias ruuna Top Of The World. Toto76-pelin rastijakaumassa sitä oli pelattu reilut 40 prosenttia.

Top Of The World juoksi 1600 metrin ryhmäajossa koko matkan kuolemanpaikalla eli johtohevosen rinnalla. Keulassa juoksi Hannu Hietasen ohjastama Edward Ale.

Tiukassa loppusuoran kamppailussa Edward Ale taipui kolmanneksi, kun Top Of The World jyräsi vastustamattomasti ykköseksi vaativasta juoksusta huolimatta. Kakkoseksi kiri Jarmo Saarelan ohjastama Rocket Zet.

Top Of The Worldin voittoaika oli hyvä 11,6.

Hannu Torvinen oli erityisen tyytyväinen ajokkinsa kilpailusuoritukseen.

– Ajattelin ajaa keulasta, mutta ensimmäisessä kurvissa oli selvää, että Hietasen Hannu laskee piikkipaikalta. Viimeisessä kurvissa koetin vain ajaa kovaa, ja loppusuoralla sitten kamppailtiin Rocket Zetiä vastaan, Torvinen kertasi lähdön tapahtumia.

Petersin ottaa kehitysloikkia

Toto76-pelin avauskohteessa voitto jäi kotiradalle, kun Matti J. Mäkisen valmentama ja Mika Forssin ohjastama 5-vuotias ori Petersin oli selityksittä lähtönsä paras hevonen. Hevonen on aina tiedetty lahjakkaaksi, mutta terveysmurheet ovat hidastaneet sen kehityskulkua.

– Ruuna oli tosi lahjakas jo 3-vuotiaana. Sen jälkeen sille tuli vähän jalkaongelmia. Niiden kanssa on mennyt oma aikansa. Nyt tilanne näyttää valoisalta, Forss iloitsi.

Petersin voittoaika 2600 metrin tasoitusajossa oli hevosen uusi ennätys 15,5.

Toto76-kierroksen suurimman yllätyksen (peliprosentti viisi) aiheutti Jani Ruotsalaisen ohjastama Piispalan Santeri kylmäverihevosten huippudivisioonakarsinnassa.

Hevosen voittoaika oli 24,6 täyden matkan tasoitusajossa.

– Hevosellani on hyvä perusluokka. Uskon, että se menestyy myös jatkossa, kunhan hevonen keskittyy olennaiseen eli ravaamiseen, Jani Ruotsalainen jutteli Teivon voittajapodiumilla.

Teivon Toto76-peli tarjosi oikein veikanneille muhkean potin. Muutaman yllätyksen sävyttämänä seitsemän oikein veikanneet lunastivat 20729 euroa.

Kuudella oikealla merkilläkin sai vielä mukavasti 190,50 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?