Automaattivalvonnasta ropisee sakkoja huomattavasti aiempaa enemmän

Tilastot: Rikollisuus vähentynyt Ylöjärvellä

Vaikka poliisin hälytystehtävien määrä on Ylöjärvellä noussut niin rikosten määrä on vähentynyt jopa kolmanneksella. Asia selviää poliisin tämän vuoden ensimmäisen puoliskon tilastoista.

Automaattinen nopeusvalvonta on tullut autoilijoille tutuksi Ylöjärvellä.

Poliisilla oli tammi–kesäkuussa Ylöjärvellä 2 091 hälytystehtävää, kun viime vuonna vastaavana aikana niitä oli 1 980.
Rikoksia on tämän vuoden alkupuoliskolla tehty kuitenkin vain 1 085, kun viime vuonna samaan aikaan niitä oli 1 529. Rikosten määrä on vähentynyt siis lähes 30 prosenttia.
Rikoslakirikosten määrä väheni puolestaan 4,6 prosenttia. Rikoslakirikoksia oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla 825 kappaletta.
Rikoslakirikoksia ovat omaisuusrikokset, henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset, huumausainerikokset, seksuaalirikokset, liikennerikokset ja muut rikokset, joiden sisällöstä ja rangaistavuudesta säädetään rikoslaissa.

Varkaudet ja murrot ennallaan

Omaisuurikosten määrä on vähentynyt viime vuodesta reilut 13 prosenttia. Omaisuurikoksia oli nyt tammi-kesäkuussa Ylöjärvellä 332 kappaletta.
Omaisuusrikosten selvitysprosentti on kohentunut 7,5 prosentilla. Omaisuusrikoksista selvitettiin vuoden alkupuoliskolla 40,4 prosenttia. Omaisuusirkosten tutkintaika on lyhentynyt 165 vuorokaudesta 139 vuorokauteen.
Varkauksien määrä on pysynyt käytännössä ennallaan. Tämän vuoden tammi-kesäkuussa puutarhakaupungissa tehtiin 97 varkautta. Niitä oli kolme enemmän kuin vuotta aiemmin. Ryöstöjä tehtiin alkuvuoden aikana kaksi.
Petosrikosten määrä on vähentynyt selvästi. Petosrikoksia on tehty tänä vuonna vain 38, kun viime vuoden alkupuoliskolla niitä tehtiin vielä 131 kappaletta. Petosrikoksien määrä on siis laskenut peräti 71 prosenttia.
Varkauksia luvatta tunkeutuen eli murtoja tehtiin tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla täsmälleen saman verran kuin vuotta aiemmin vastaavana aikana. Murtoja asuntoihin, vapaa-ajan asuntoihin, liikkeisiin ja moottoriajoneuvoihin oli yhteensä 62 kappaletta.

Ei yhtään henkirikosta

Väkivaltarikosten määrä on niin ikään pysynyt ennallaan. Tämän vuoden tammi–kesäkuussa poliisin tietoon tuli 82 väkivaltarikosta. Niitä oli vain neljä vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Väkivaltarikosten selvitysprosentti on heikentynyt viidellä prosentilla 67,1 prosenttiin. Lisäksi väkivaltarikosten keskimääräinen tutkinta-aika on pidentynyt 85 vuorokaudesta 130 vuorokauteen.
Ylöjärvellä tehtiin alkuvuoden aikana 80 pahoinpitelyä. Määrä on pysynyt ennallaan. Pahoinpitelyistä valtaosa eli 68 kappaletta tehtiin yksityisellä paikalla.
Henkirikoksia ja henkirikosten yrityksiä ei ollut Ylöjärvellä alkuvuoden aikana ainuttakaan.
Seksuaalirikoksia tehtiin nyt tammi–kesäkuussa kahdeksan. Määrä pysyi samana kuin viime vuoden alkupuolella. Raiskausrikoksia oli tämän vuoden alkupuoliskolla kaksi.
Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia tuli poliisin tietoon alkuvuoden aikana kuusi kappaletta. Niitä oli nyt neljä enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavaan aikaan.

Kasapäin ylinopeussakkoja

Huumausainerikosten määrä on pysynyt kutakuinkin ennallaan. Alkuvuoden aikana puutarhakaupungissa tehtiin 29 huumausainerikosta, mikä on kolme rikosta vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Liikennerikosten määrä nousi viidellä prosentilla 282:een. Liikennerikkomusten määrä sen sijaan väheni merkittävästi lähes 64 prosentilla 233:een.
Automaattivalvonnan tehostuminen näkyy Ylöjärvellä selvästi sakkomäärissä.
Kun viime vuoden alkupuoliskolla automaattivalvonnan suoritteita jaettiin vain 212 kappaletta niin tämän vuoden tammi–kesäkuussa niitä on annettu peräti 2 176 kappaletta.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.