Eläkeläisköyhyys jatkuu ja lisääntyy

Oli yllättävää lukea Ylöjärven Uutisista 11. heinäkuuuta poliitikon ystävällismielinen kirjoitus eläkeläisköyhyydesta. Tässä on tottunut lukemaan ja kuulemaan viime vuosien aikana vain vihamielisiä ilmaisuja siltä suunnalta eläkeläisiä kohtaan.
Joku vuosi sitten kepulainen nuorisopoliitikko toivotti, että eläkeläisten olisi parempi kuolla pois, kun oikein luki hänen sanomaansa kuin piru raamattua.
Taitettu indeksi on pelkkä kurjistamisindeksi, jonka sai aikaiseksi demari Lipponen.
Olen ollut seitsemän vuotta eläkkeellä ja käytännössä eläkkeeni ei ole noussut juuri ollenkaan ja inflaatiokorjattuna ostovoimani on vain laskenut. Mutta eihän eläkeläisen tarvitse mitään ostaakaan, siitä pitää huolen taitettu indeksi, jos tarpeeksi kauan elät.
Eläkeläiset ovat kirous näille politiikan pelaajille, jotka vain sössivät sotensa kanssa. Viime vuosien aikana tämä poliitikkojen peli on ollut kauhistuttavaa katsottavaa!
Jos tämä eläkeläisten kohtelu jatkuu edelleen näin, niin eläkeläisköyhyys lisääntyy, kun joka vuosi tippuu uusi eläkeläisjoukko köyhyysrajan alapuolelle.
Kuvitellaanpa, jos työläisille laitetaan taitettu palkankorotusindeksi niin SAK ynnä muut liitot aloittavat sellaisen sodan, että eihän siitä mitään tulisi.
Vanhana laskentamiehenä en usko poliitikkojen ja eläkelaitosten laskelmiin, joissa näytetään, että taitettu indeksi on pakko, koska eläkerahat loppuvat. Laskelmat saadaan näyttämään siltä, miltä niiden halutaankin näyttävän!
Olen täysin pettynyt tämän maan poliitikkoihin ja sen takia myös jätän ääneni antamatta kaikissa vaaleissa kunnes taitettu indeksi on poistettu.

Veli-Heikki Kosonen
eläkeläinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.