Pihlajikolla haasteita kartingradalla

Viime vuonna  Iame X30 karting-sarjan senior-luokan mestaruuden vieneellä Ylöjärven Henri Pihlajikolla on riittänyt haasteita tämän kauden kisoissa.


Tiimikaverukset Kristian Karkulahti (85) ja Henri Pihlajikko (1) poseerasivat yhdessä mekaanikkojen Ensio Karkulahden ja Vesa Vuorisen kanssa. (Kuva: Henri Pihlajikko)

Viime viikonloppuna kartingsarja jatkui Lievestuoreella, jossa vuorossa oli kesän kolmas kisaviikonloppu. Osakilpailuun oli ilmoittautunut 174 kuljettajaa, joista paikalle saapui 171 kuljettajaa kuuteen eri luokkaan. Kyseessä oli toistaiseksi kesän suurin kartingtapahtuma Suomessa.

Lievestuoreen rata ei antanut aluksi helpotusta Henri Pihlajikon ajoon, mutta jälkimmäisenä kisapäivänä ylöjärveläinen palasi kärjen tuntumaan.

– Uusi auto ei meinaa vaan istua käteen. Testaaminen on jäänyt vähiin työkiireiden johdosta ja paineitakin olen hartioilleni turhan paljon kasannut. Niillä on vaikutusta mentaaliseen puoleen ja sitä kautta myös ajosuoritukseen, Pihlajikko kommentoi.

Lievestuoreen teknisellä radalla Pihlajikon vauhti riitti sijoille neljä ja kymmenen.

– Vähän teknisiä murheitakin on ollut. Lievestuoreen sunnuntain toiseen finaaliin sain hyvän tuntuman autoon ja ajoin tähän mennessä kisalähtöjeni parhaan ajon. Lähdin sijalta 14 ja olin ruutulipulla neljäs. Kärjen vauhdista olen noin kaksi kymmenystä jäljessä ja se on paljon, Pihlajikko selvitti.

Pihlajikko on nyt Iame X30 Finland -sarjan senior-luokassa yhdeksäntenä.  Seuraava osakilpailu ajetaan Paimion radalla 4–5. elokuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?